Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Május a Szűzanya...-Sánta János-

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Május a Szűzanya...-Sánta János-

Május a Szűzanya hónapja
(Sánta János)

Szombat az egyházi hagyomány szerint a Szűzanya napja, május pedig a Szűzanya hónapja. Ma májusi szombat van, fontos tehát égi édesanyánkra is gondolni.
A Mária-tiszteletet könnyen összetévesztjük valamiféle vallási érzelemmel. Persze, ez is fontos. Nagy baj lenne, ha örömünket és szomorúságunkat nem osztanánk meg Istennel. De a Szűzanya tisztelete mégis több ennél. A máriás lelkület azt jelenti, hogy Mária szemével nézünk Jézusra.
S nemcsak akkor, amikor örülünk, vagy szomorkodunk, hanem mindig, a legközönségesebb hétköznapon, és a legátlagosabb teendőimben is. Mert ha Mária tekintetével nézünk Jézusra, akkor elfogadjuk, hogy Isten nem mindig úgy válaszol, ahogy várjuk. És nem is feltétlenül akkor, amikor várjuk.
Máriának bőven volt része meglepetésekben szent Fia részéről. A Szentírás szól egy néhány alkalomról, de a valóságban biztos, hogy sokkal több volt. Jézuson keresztülcsillogott Isten nagysága, és ez fejlesztette Mária hitét. A bűn nélküli fejlődés, amelyben követnünk kell a Szűzanyát.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat