Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Újra advent -Gyulay Endre-

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Újra advent -Gyulay Endre-

Újra advent

A színházban ősbemutató volt. A darabot csak azok látták, akik befértek a megadott helyekre. Újabb előadások sora következik, hogy aki csak érdeklődik, mind láthassa. Sőt, aki úgy gondolja, hogy neki sokat mond ha újra megnézi, az is eljusson.
Nem színielőadás következik, hanem egy olyan valóságos isteni "szeretet-játék", amelyben most részt venni, nagy tanúságokkal jár. Átélni a régmúltat, átérezni a mennyből a földre lejövő Istenember készségét, Atyja iránti engedelmességét, emberek felé áradó szeretetét, látni betlehemi szegénységét, hallani igazságot világba kiáltó szavait, végig élni értünk odaadott életének áldozatát, utolsó csepp kiontott vérét, s felfogni nagylelkűségét.
De látni az ő életének- halálának következményeit is: hogyan válunk Isten gyermekévé a keresztségben, tisztulunk meg a bűnbánat szentségében, egyesülünk Vele a nálunk maradt áldozat mindennapi gyümölcsében: az élet kenyerében, és remélünk az általa megígért örök boldogság elérésében.
Csodálatos ez az isteni "színjáték". Itt nem csak nézők vagyunk, mint a színházban! Itt bizonyíthatjuk hitünket, bemutathatjuk hűségünket, rendezhetjük, ha még nem tettük meg, megtérésünket; itt mutathatjuk meg, hogy valóban követjük. Ennek lehet majd jutalma hívó szava: "Jöjjetek Atyám áldottai a világ teremtésétől nektek készített országba?."
Legyen hát igazi átélés és igazi cél felé indulás az új egyházi év mindnyájunknak! Már advent első napjától legyen a nagy szeretet-átélés és nagy készület ideje!

Gyulay Endre



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat