Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
EMBERKÉP (forrás...)-EMMAUSZ-

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
EMBERKÉP (forrás...)-EMMAUSZ-

EMBERKÉP

Az ember állandóan úton van a teljesség felé. Egész élete kibontakoztatása annak a jónak, értéknek, szépnek, amit Isten belé helyezett. Az ember mindig több, mint amit ismer önmagából. Lehetnek nehéz időszakok, amikor semminek érzi magát, de akkor is tudnia kell, hogy Isten kegyelme által mindig képes arra, hogy fölemelkedjen.

Isten legszebb alkotása az ember. Saját kibontakozásunk a mi szabadságunkban áll. Ezért kell a bűn rombolását megszüntetni, és Isten kegyelmével a bennünk lévő képességeket és jóságot kibontakoztatni.

Emberképünk alapja a Szentírásban található:

„Isten megteremtette az embert saját képmására” (Ter 1,27). Ez belső gazdagságot, tökéletességet, jóságot jelent. A bűn által azonban elveszítette az ember a belső értékeit. Ettől kezdve csak kemény harc (önmegtagadás, fegyelem) által tud jó lenni, és növekedni a lelki gazdagságban.

A bűn ( mások és saját bűne) okozta sérülés szükségessé teszi, hogy gyógyulása és üdvössége érdekében mindig élő kapcsolatban legyen a szerető Istennel.

Ennek érdekében létrehoztuk a különböző gyógyító szemináriumainkat. A gyógyulás első szakasza a méhen belüli időszakra irányul. Amikor a megfogant gyermeket az édesanya nem fogadja szívesen, és ezt kifejezésre is juttatja, ez sérelmet jelent a gyermek számára. Ha előfordulnak veszekedések, durva kitörések, haragos indulatok, alkohol, drog, dohányzás az édesanyánál, ez mély nyomot hagy a gyermek lelkében. Ezek a sérülések előtörhetnek már a kamaszkorban, mint lázadás, depresszió, agresszivitás, deviáns viselkedések.

Minden édesanyának nagyon kell vigyázni, hogy a terhesség 9 hónapja alatt szeretetet, örömet, imádságos lelkületet éljen át, mert ezzel egy életre szóló ajándékot ad születendő gyermekének. A belső sérülések gyógyításának második szakasza a gyermekkorra és a felnőtt kor olyan formáira vonatkozik, amely nagy lelki fájdalmat, vagy sérülést okoznak. Ezek a sérülések az emberek visszautasításából, szeretetlen magatartásukból, szülők helytelen viszonyulásából és sok más életkörülményből fakadnak. Nyomukban félelmek, szorongások, önértékelés hiány, teljesítménykényszer, szomorúság jöhet létre, amelyek akadályozzák életünk minőségét és elveszik örömeinket. – Jézus örömhíre az, hogy van szabadulás a belső sebekből. Ő azért halt meg érettünk a kereszten, hogy sebeinket begyógyítsa, és új életet adjon nekünk.

Az ember gyógyításához hozzátartozik a szellemi gyógyítás, ami a gonosz-lélek megkötözéséből való szabadítást jelent. A különféle okkult gyakorlatok, a súlyos bűnök és szenvedélyek, a gyűlölködés olyan démoni kötelékeket hozhatnak létre, amelyek csak az Egyház szabadító imája által szűnnek meg.

Hisszük, hogy a halál utáni „közbülső állapotban” élő testvéreinken segíthetünk imáinkkal.

A felebaráti szeretet kötelez bennünket arra, hogy közbenjárásunkkal – az Úr kegyelme által – eljuttassuk őket Isten országának végső állapotába. Ugyanakkor hisszük, hogy Jézus nevének erejével elvághatunk minden olyan szellemi köteléket, amely által kórosan befolyásolhatják életünket.

Fontosnak tartjuk a gyógyulás teljes folyamatát – fogantatástól a halálig – végigkísérni, hogy az ember minél teljesebben befogadhassa a megváltást, és új teremtményként élje földi életét: örömben, céltudatosan, bátran és alkotó módon!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat