Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Szövetségre lépett az Úr ....

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Szövetségre lépett az Úr ....

március 5. vasárnap: Nagyböjt 1. vasárnapja

Szövetségre lépett az Úr velünk és minden élőlénnyel

Sokszor olvastunk, írtunk és hallottunk arról, hogy szerződést kötöttek egymással ügyfelek, vállalatok, kormányok közvetítésével a népek. Talán már mi is megpróbáltunk "beilleszkedni" egy szövetség szerinti életbe, hiszen "megállapodásnak" számít az otthoni családtagok szokásainak, felelősségének, örömének a tiszteletben tartása. Amikor "jóízűen" éljük az életet, ezek a "paktumok", megállapodások korántsem száraz kijelentések. Illatuk van, mint az erdő mélyén lakozó indiánok között a kellő méltósággal elfüstölgő békepipának, vagy mint a tavasz első halovány tulipánjának, amit édesanyának adunk vidáman, egy napfényt sugarazó vasárnapi délelőtt.
Isten szövetsége méltán méltóságos, hatalmas, megrendítő. Ugyanakkor illata, színe van. Virágillatú rét, orrot csiklandozó tömjénfüst. A zsoltáros szavára még az állatok szaga is megcsaphatja az orrunkat. Színe a szivárvány minden színében pompázik, egy liliom szerényen lehajtja a fejét az árnyékában. Illata van Isten szövetségének - új illata az "evangélium". Játszik benne az öröm. Mégis szenvedésből kikerült drága gyöngyöt tartunk a kezünkben, hiszen Jézus a pusztában gyötrődött értünk. Isten szövetségéhez hűen még a rátekintő ember lábát is maga húzza ki az ellenség által kivetett tőr fogságából. Mennyi gyöngédség, figyelem árad a szerető Isten "reánk tekintéséből"!
Hiszünk tehát a zsoltár szavának, bűnbánatot tartunk, hogy képesek legyünk a szövetség "derűjére" - Istenünk tekintetére.

Ter 9,8-15; Zs 24; 1Pét 3,18-22; Mk 1,12-15



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat