Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
A lelkiismeret vizsgája:

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
A lelkiismeret vizsgája:

A lelkiismeret vizsgája: divatja múlt dolog?

Vizsgálni a lelkiismeretet az jelenti: emlékezni. Az emlékezés munkája olyan lelkigyakorlat, amely a zsidó nép hitéből származik: „Emlékezz vissza arra, hogy mit tett Istened.”(Móz. 5,7-18) A Bibliát kollektív emlékezetnek mondjuk. Minden kereszténynek vizsgálnia kell a lelkiismeretét, vagyis áttekinteni minden napi életét. Áttekinthetem életemet minden nap, vagy hetente egyszer, illetve havonta. Ez bizonyos kitartást igényel. Istennel való szövetségről van szó. A szövetségi ima három pont körül összegződik. Elsősorban Isten felé fordulnom, kérem tőle segítségét és fényességét.

Tőled Hozzám: köszönöm. Meg kell próbálnom visszatekinteni vigasztaló, vidám pillanatokra, melyekben Isten jelen volt. Isten élő és cselekvő. Előzékenységgel fordul felém jeleken és tényeken keresztül. Hálát adok Istennek az életemért.

Tőlem Hozzád: bocsánat. Fel kell ismernem azokat a pillanatokat, amelyek alatt távol voltam az Istentől való szövetségtől. Melyek voltak a hibáim, a gyengeségeim, a bűneim? A felismerés segít nekem abban, hogy gyarapodjam az igazságban és lássam a tökéletességemet. Ahhoz, hogy harcoljak a bűneim ellen, találhatok egy stratégiát. Például találhatok olyan bibliai verset, amelyet nehéz helyzetben ismételni fogok magamban.

Mi ketten együtt: Határozottan fordulnom kell a folytatás felé. Felajánlhatom a jövőmet Istennek.
Megpróbálhatom előkészíteni a következő időt (a másnapot, a jövő hetet vagy hónapot) és megmutatom Uramnak azokat a személyeket, akikkel találkozni fogok, vagy a különböző eseményeket, amelyeket meg fogok élni.
A lelkiismeret rendszeres vizsgája sok gyümölcsöt hoz. Felépíteni lelkiéletemet, segít nekem a megkülönböztetésben, élesíti életemet, megengedi, hogy mindenütt felfedezzem Isten jelenvalóságát és szeretetét.

Pierre Clermidy (2001 márc. 25. Vasárnap hetilap)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat