Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Növekedjünk a Szentlélelben!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Növekedjünk a Szentlélelben!

Növekedjünk a Szentlélekben!

A János-evangéliumban olvassuk: "Aki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék" (Jn 7, 38). Szomjazzuk a Lelket! És Isten bőségesen akarja ma is küldeni az ő Lelkét azoknak, akik szomjazzák, akik vágynak utána. Szükségünk van a Szentlélekre, a Szentháromság kicsit elfeledett személyére!

A Szentlélek ma is ugyanaz, mint aki átalakította kétezer évvel ezelőtt a tanítványokat. A viharos pünkösdi szél ma is le akarja törni az elszáradt, élet nélküli ágainkat, hogy az új hajtás, a krisztusi ember kivirágozhassék. Mint minden más egyházi ünnep, úgy pünkösd is minden évben visszatér, hogy minden évben mélyebben éljük át, bátrabban meg tudjunk nyílni a Szentlélek számára. A pünkösdöt megtapasztaló hívők új szívet, új lelket kaptak, és új teremtmények lettek. Pünkösd után minden megváltozik. Eltűnik az apostolok bizonytalansága, félelme, és új, tüzes lelkű tanítványokká lesznek.

Az Apostolok cselekedeteiben arról olvasunk (2,42), mi jellemezte az első keresztény közösséget. (Érdemes nekünk is visszatérni a forráshoz. Az ásó koppanásáig leásni, hogy tanuljunk a kezdetek lendületéből.)

"Állhatatosan kitartottak az apostolok tanításában." - Ismerjük-e az apostolok tanítását? Mit teszünk azért, hogy megismerjük? Azzal, hogy vasárnap elmegyünk szentmisére, legfeljebb "szinten tartjuk" a hitünket, semmi esetre sem növekszünk benne. Olvassuk-e a pápák enciklikáit? Ha nem olvassuk Péter utódjának útmutatásait, hogyan tudnánk kitartani az apostolok tanításában?

"Kitartottak az apostolok közösségében." - Nincs hobbikereszténység, nincs "magánisten". Krisztus Urunk nem horgászni küldte az apostolokat, hanem halászni. A kereszténységemet nem tudom egyedül megélni, szükségem van a többiekre. Isten maga is közösség - a Szentháromság. Ha Istenre akarok hasonlítani, nekem is közösségben kell élnem.

"Kitartottak a kenyértörésben és az imádságban." - Nem tudom otthon imádkozva, rádión-tévén keresztül megélni a hitemet. (Természetesen ez nem az idős, beteg hívőkre vonatkozik.) Krisztus Urunk nem illedelmes, jó embereket akar, hanem izzó, tüzes lelkű tanítványokat, akik szívét megigézte Isten szeretete.

A Szentlélek, a Vigasztaló, azzal vigasztal bennünket, amit a bűnbe esett ember nem képes magától elhinni: hogy Isten szereti őt - megtörtségében, elesettségében is. A ma embere ma is visszanyúl ókori bálványaihoz, istenpótlékot keres magának. A Lélek ezen az új pünkösdön mindannyiunkat ébresztget, hogy Lélek által átjárt, hiteles tanítványai legyünk Krisztusnak.

Gáspár István

-Új Ember 2006.06.04.LXII. évf. 23. (3016)-



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat