Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Élet Halál Öröklét - Paudits Z.-

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Élet Halál Öröklét - Paudits Z.-

Élet Halál Öröklét

Egy olyan földi, materiális világ részelemei vagyunk, ahol elsősorban fizikailag érzékeljük és éljük meg a történéseket. A magasabb, szellemi szubsztanciák elérésére kevesen törekszenek és még kevesebben képesek.
Amíg az átlényegülésre képtelen egyén mindent a metafizika parafrázisaival magyaráz, vagyis, hogy a dolgok, jelenségek egymástól függetlenek, elszigeteltek, addig a tudatára ébredő szellem az oksági, transzcendens létben a tökéletes egységet, harmóniát, az egy azon tőről fakadás csodálatos, semmihez sem hasonlítható, lélekemelő misztériumát tapasztalja meg.
A lét és a nemlét határán álló halál csak az ateista felfogásában jelenik meg úgy, mint egy végső, visszafordíthatatlan állapot, az Istenben hívő lélek tudja, hogy a halállal csupán a test életfunkciói szűnnek meg, a tudat és a szellem fizikai burkából kilépve folytatja létezését, Isten által elrendelt útját az örökkévaló világban.
Ennek a láthatatlan, de a tudatalattit megnyitni képes szellemnek igenis létező és látható isteni univerzumnak a mozgató, éltető ereje a szeretet.
A mai kor, acsarkodó, gyűlölködő, gátlástalan, önző, irigy és reményvesztett emberének ez a fogalom szinte már majdhogynem ismeretlen. Pedig a reményt, mint életmentő övet adta oda Jézus a kereszthalálával a benne hívőknek, és vele együtt a szeretet törvényét, azt a törvényt, amelynek önzetlen és folytonos gyakorlásával esélyünk lehet arra, hogy evilági utunk végén belépjünk Mennyei Atyánk Égi Házába és elfoglaljuk a nekünk szánt helyet a kiválasztottak között.

Paudits Zoltán 2008. április 10. Szent György hava



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat