Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Jézus vár ma is

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Jézus vár ma is

„JÉZUS KÖZÖTÜNK MA IS SZERET ÉS SZENVED” – M. Basilea Scnlnik –

JÉZUS VÁR MA IS

Jézus él és szenved ma is. Szívében mind öröm szomorúságlakozást veszek. Mélyen meg tudjuk szomorítani Őt, és örömet is szerezhetünk Neki. Istent így írja le számunkra a Szentírás. Csupán a pogány görög gondolatvilág jellemzi úgy Istent, mintha Ő egy teljes érzéketlen lény lenne, Akinek legfőbb jellemvonása a fásultság, azaz a szenvedéssel szembeni érzéketlenség, az értelem békéje, melyet semmi meg nem tud zavarni.
Nekünk, megváltott gyermekeinek tudnunk kell, hogy a Jézus Krisztus személyében testté lett Isten egészen másmilyen. Ő egy Személy. Ő drága, bensőséges Barát, aki szenvedélyesen keres bennünket, Aki vágyakozik szeretetünk után, és Akit megsebezünk bűneinkkel. Ő szenvedő Isten is.
Amikor Pál apostol a damaszkuszi úton találkozott a feltámadott és élő Úrral, hallotta hangját: „Saul, Saul, mit kergetsz engem?” (Apostolok Cselekedetei 9:4). Pál így válaszolhatott volna: „Sohasem üldöztelek Téged – csupán a tanítványaidat.” És mégis, a tanítványok üldözésével Pál Jézust magát üldözte. Amikor emberek Jézus Testének szenvedést okoznak, vagy ha a bűn, vagy igazságtalanság diadalmaskodik, akkor az emberek Jézussal, a Fővel való kapcsolatában zavar áll be, végül ez a kapcsolat megszakad, és Jézus szenved. Pontosan ezt kell ma felismernünk, ma, amikor az ember bűne az égre kiált. Igen, és még magasztalják is azt, még a névleges keresztények/keresztények között is.
Ha megromlott emberi értelmünkkel azt gondoljuk, hogy kigúnyolhatjuk az élő Isten parancsolatait, vagy még látszólak keresztény/keresztény alapokon is érvénytelenek nyilvánítjuk ki azokat, ezzel mindig Jézusnak okozunk sebeket. Ő él, és szenved ma is, amikor az „Isten halott” felkiáltás visszhangzik nem csupán az ateista, de keresztény/keresztény világban is. Jézus gecsemánéi szenvedése nem csupán a tegnap eseménye, de a ma valósága is. Igen, mivel napjainkban a démoni erők felemelik fejüket, és úgy tűnik, hogy győzedelmeskednek a világ színpadán. Jézus tanítványai újra csak mélyen aludni fognak, mint akkor tették a Gecsemáné kertjében?
Ez az üzenet – mely több mint tíz évvel ezelőtt vetett papírra egy csendben, imádságban és elkülönültségben töltött időszakban – az elsőtől az utolsó sorig egy megszomorodott szívből jövő esedezés, hogy ez ne így menjen tovább- az Ő Nevéért.

1969 Nagyböjtjén - Martyira anya -



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat