Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Szent Bernát apát -Őrizzenek...-

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Szent Bernát apát -Őrizzenek...-

Szent Bernát apát
ŐRIZZENEK TÉGEDET MINDEN UTADON

Angyalainak parancsot adott, hogy őrizzenek minden utadon Zsolt 90, 11):

Magasztaljuk az Urat irgalmasságodért és csodáiért, amelyeket az emberekért cselekedett. az Magasztaljuk az Urat és hirdessük a nemzetek között, hogy nagy dolgokat cselekedett velünk. Uram mi az ember, hogy megemlékszel róla? Miért fordítod felé szívedet? Felé fordítod szívedet, íme, törődöl vele, és gondját viseled. Sőt, elküldted hozzá Egyszülöttedet, kiárasztod rá Szentlelkedet, megígéred neki azt is színről színre fog látni téged. És szent angyalaidat küldöd szolgálatukra, hogy legyen az égiek között, aki gondoskodik róluk, és arra rendeled őket, hogy őrizzenek minket, rájuk bízva nevelésünket.
Angyalainak parancsot adott, hogy őrizzenek minden utadon (Zsolt 90.11).
Ezek a szentírási szavak milyen nagy tiszteletre köteleznek irántunk téged, milyen nagy hűségre indítanak, s milyen nagy bizalomra sarkalnak! Tisztelettel tartozol nekik jelenlétükért, hűséggel jóakaratukért és bizalommal őrizetünkért. Itt vannak, hogy védelmezzenek, melletted állnak, hogy javadra legyenek. Bár mindent Isten parancsára teszik, de nagy szeretettel engedelmeskednek neki, és segítenek rajtunk sokféle bajainkban. Ezért nem lehetünk hálátlanok irántuk.
Legyünk tehát hűségesek hozzájuk, legyünk hálásak az ily nagy őrzőknek! Szeretetükre válaszoljunk mi is szeretettel, adjuk meg nekik azt a tiszteletet, amelyet csak tudunk, és amivel tartozunk nekik. De tiszteletünk és szeretetünk teljességét egyedül Istenek adjuk meg, hiszen az angyalok és mi is tőle kaptunk mindent, azt is, hogy tisztelhetjük és szerethetjük őt, és hogy az angyalok és mi is szeretetre és tiszteletre méltóak vagyunk.
Testvéreim, igaz szeretettel szeressük tehát Istenben az ő angyalait! Ezek egykor társaink lesznek az örökségben, addig azonban mennyei Atyánk gondviselőinkké, gyámolítóinkká és vezetőnkké rendelte őket. Isten gyermekei vagyunk ugyanis, noha az most nem látszik, mert még gondviselők és gyámok vannak felettünk mint gyermekek felett, mintha most még semmiben sem különböznénk a szolgáktól.
Annak ellenére azonban, hogy olyanok vagyunk, mint kisgyermekek, és még ha nehéz is nagyon és nagyon veszélyes út áll is előttünk, miért félnénk ilyen hatalmas védelmezők oltalma alatt? Nem lehet legyőzni vagy rászedni azokat, akik minket őriznek minden utunkon, még kevésbé kell attól tartanunk, hogy ők maguk akarnának bennünket megtéveszteni. Hűségesek ők, bölcsek és hatalmasok. Akkor hát miért aggódjunk? Csak kövessük őket,
ragaszkodjunk hozzájuk, és maradjunk meg boldogan az ég Istenének ebben az oltalmában!

(1996-os Katolikus Kincses, Kalendárium-ból)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat