Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Bőséges vetés - bőséges aratás

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Bőséges vetés - bőséges aratás

BŐSÉGES VETÉS – BŐSÉGES ARATÁS

Még most is jó felidézni a nyári ifjúsági tábor hangulatát, a gyerektáborból is életre szóló élményekkel jöttek haza a kisebbek.
Ahhoz, hogy minden évben gyerekeink és fiataljaink számára legyen egy hely, ahol együtt Istennel lehetnek, szükséges a közösség összefogása. A tágasabb templom és a közösségi ház terve is csak így válhat valóra.
Az első keresztény közösségek - minden hányattatás és üldöztetés ellenére – önellátók voltak. Gondot tudtak viselni a szegényekre, rászorulókra, mert tudtak adni abból, amit amúgy is ajándékba kaptak Istentől. Bőségesen vetettek és bőségesen arattak is.
Az adományok mindig szerető szívek szolgáltatják. Ezek közül vannak, akik azért adakoznak, hogy kiérdemeljék Isten kegyét. Mások azért, mert kötelességérzetük kényszeríti őket. Ismét mások sajnálatból. De a leghatásosabb indítóok a krisztusi szeretet, mely”…sürget minket” a jótéteményekre.
„Aki szűkön vet, szűken is arat: és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan eltökélte szívében, ne kedvtelenségből vagy kényszerűségből, mert Isten a jókedvű adakozót szereti. Isten pedig elég hatalmas, hogy minden kegyelmét bőven árassza rátok, hogy mindig, mindennel teljesen el legyetek látva, és bőven teljék mindenjótéteményre.” (1Kor9,6-9)
-Kertész Tibor –

„Boldog Özséb római katolikus plébánia havilapjából V. évfolyam - 2006 február”



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat