Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Ne félj! - Túróczy Zoltán

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Ne félj! - Túróczy Zoltán

Ne félj!

"Ne félj, mert megváltottalak,
neveden hivtalak téged, enyém vagy!" (Ézsaiás 43:1)

AZ ÉLET félelmetes. Nem mindenki látja annak, de ez nem változtat magán a tényen. Isten igéje annak tartja, s ez nekünk elég. Miért félelmetes az élet? Azért mert bizonytalan. Mindig szívdobogtatóan izgalmas sötétben botorkálni olyan ösvényen, amelyen még soha sem jártunk, s amelyből mindig csak épp annyit látunk, ahová letehetjük a lábunkat. Már pedig az élet ilyen. Ami a hátunk mögött van, a múlt, már nem a miénk. Visszavonhatatlanul elveszett számunkra. Ami előttünk van, a jövő, még nem a miénk, nem a mai nap vagy a folyó óra, csak egy pillanat mely el is múlik, mihelyt kimondjuk. Félelmetes az élet azért, mert tele van reánk leselkedő veszedelmekkel. Valaki egyszer azt mondotta, hogy otthonunkból a mennyországi harctéren vezet át az út, a harctér pedig tele van halálosan veszedelmes meglepetésekkel.
A félelemnek azonban végeredményképpen nem külső, hanem belső oka van. Néha ott is félünk nagy félelemmel, ahol nincsen félelem. (53.Zsoltár 6/a.) Nem a félelmetes körülményekből születik a szívben a félelem, hanem rossz lelkiismeretünk miatt. Tudjuk, hogy büntetésnél egyebet nem érdemlünk, s félünk a büntetéstől.
Isten meg akar szabadítani a félelem életgátló béklyójától. Azt mondják, hogy a Bibliában annyiszor van benne a "Ne félj", vagy "Ne féljetek", ahány nap van az esztendőben. Mintha minden reggel azzal akarna felkelteni és életünk aznapi útjára elbocsátani mennyei Atyánk, hogy fülünkbe súgja: Ne félj! Ez azonban Isten ajkán nem parancs, nem az emberi akarat felaljzása. Ha ez lenne csupán: semmit sem érne. A félelmet nem lehet belőlünk sem kiparancsolni, sem érvekkel kibeszélni.
Isten nem parancsol, nem érvel, hanem bíztat. Arra emlékeztet, hogy megváltott. Nem azzal, hogy meg fog váltani, hanem azzal, hogy már régen megváltott. Emlékezetünkbe idézi a golgotai keresztet, melyen a bűnös emberhez lehajló szeretetét abban mutatta meg, hogy egyszülött Fiát adta oda értünk. Ez már magában elég lenne arra, hogy ne féljünk soha semmitől. A Golgotán kiomló vér eltörli bűneinket, s ezzel elpusztítja a félelem ősfészkét, a rossz lelkiismeretet. Azóta bátran vallhatjuk: "Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?" ( Róma 8:32). Mindez pedig nemcsak az összemberiségnek szóló általános igazság, hanem hozzám szóló személyes üzenet is. Én nem csak egy szám vagyok az embermilliók tömegében, egy porszem a Szaharában, egy vízcsepp a tengerben. Engem Isten személyesen ismer, tudja a nevemet, azon szólít, ha hív. Magáénak tart. Nemcsak tud rólam, nemcsak ismer, hanem szeret is, azért mondja: "Enyém vagy!"
Néha Isten embereken keresztül mutatja meg, hogy törődik velünk, szeret, velünk van, nem kell hát félnünk. Áldja meg azokat, akik ebben eszközei lehetnek! Ámen.

(Túróczy Zoltán)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat