Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
A kis hóvirág (Csermelyke)

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
A kis hóvirág (Csermelyke)

-Gyermekeknek-….De nemcsak gyermekeknek…..

A kis hóvirág

Az erdő szélén közel egy nagy fához, élt a kicsi hóvirág. Minden tavasszal elsőnek kivirágzott, és harsogva, hogy itt a jó idő. Szerették is az emberek, hiszen ő volt tavasz első virága.

De az egyik tél végén, morcosan magára húzta a takarót. Az emberek hiába várták, a kicsi hóvirág nem bújt elő. Senki nem értette, mi történhetett.

Az öreg Bagoly apó egyik este bekopogott a kicsi házacskába:

Édes, kicsi hóvirágom! Mi történt véled? Máskor ilyenkor mindig te voltál az első!

A kicsi hóvirág mérgesen kikiáltott a házából:

-Hagyjál engem aludni! Idén tavassal nem szándékozok kijönni. Üdvözölje most a tavaszt más virág, úgyis van belőlük elég. Majd akkor előbújok, ha majd jó melegen süt a Nap, és éjjel nem kell vacognom a hidegtől.

-De milyen az a tavasz, amikor nincs hóvirág? Ígérem minden éjjel a szárnyaimmal, betakarlak, és vigyázok rád.

-Nem és nem.

Bagoly apó szomorúan tovább állt, és huhogva adta hírül, amit a kicsi hóvirág mondott. Nem volt mit tenni, ezen a tavaszon az erdőben nem volt hóvirág. Az emberek eleinte nem akarták elhinni, és csapatostul mente az erdőbe hóvirágot keresni. De hamarosan ők is rájöttek, hogy a hír igaz.

Ez mindenkit nagyon elszomorított, volt, aki még sírva is fakadt de legjobban Marikát szomorította el, hogy nem talált hóvirágot. Megígérte súlyos beteg édesanyjának, hogy amikor megint megy látogatni a kórházba, visz neki egy csokor hóvirágot, amit látva biztosan meggyógyul.

-Mi lesz most szegény édesanyámmal? Meg fog halni, ha nem viszek neki legalább egy szál hóvirágot.

Ott sírdogált összekuporodva a földön, mit sem tudva, hogy a közelben lakik a kicsi hóvirág. Már éppen ki akart szólni, hogy csönd legyen, mert aludni akar, amikor jobban odafigyelt a sírásra, és nagyon elszégyellte magát. Megfeledkezett, hogy jelenléte milyen nagy boldogságot tud okozni az embereknek.

-Itt vagyok! Itt vagyok, gyere és vigyél édesanyádhoz!

A kislány leszakította a kicsi hóvirágot, és megkönnyebbülve szaladt haza. Marika édesanyja gyorsan felépült, és amire a gólyák és fecskék is megérkeztek kislányával együtt sétáltak ki az erdőbe, hogy megcsodálják a virágos fákat és bokrokat.

A kicsi hóvirág nagyon boldog volt, mert látta a mosolygó kislányt és édesanyát, amint vidáman kéz a kézben sétáltak a kis erdei úton. Akkor megfogadta, hogy többé nem lesz lusta, és mindig időben előbújik, hogy az embereknek elhozza a tavaszt.

Kedves gyerekek!

Tudjátok, hogy a mi igazi „tavaszhozónk” nem a hóvirág, hanem JÉZUS KRISZTUS?

Hidegben, elhagyatottságban és sötétségben életük, mielőtt Ő meghalt értünk a kereszten, mielőtt odaadta volna mindenét. A Világosság a sötétségbe jött és azóta közöttünk él. Jézus a Világosság. Ő nagyon szeret benneteket. Ő ma is él és azt akarja, hogy boldogok legyünk!
-Csermelyke-






Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat