Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Minden nap karácsony lehet

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Minden nap karácsony lehet

MINDEN NAP KARÁCSONY LEHET

Eljött a karácsony… Az Ige emberré lett és elhozta a földre a szeretet tűzét. Sokszor szeretnénk, ha soha nem érne véget ez a nap. Tanítsd meg nekünk Uram, hogyan tehetjük állandóvá jelen létedet az emberek között.
Karácsony van… Add, hogy a tűz, amit meggyújtottál a földön, lángra lobbantsa a mi szívünket is és úgy szeressük egymást, ahogy Te akarod. Akkor köztünk leszel. Ha szeretjük egymást, minden nap karácsony lehet.
Karácsony melegétől még ott is felenged a fagy, ahol a hosszú, zord tél megdermesztette az emberek szívét, lelkét. Sejtelmes titok lappang a levegőben; nem beszélnek róla, de mindenki vár, mindenki érzi valakinek az érkezését. Akik nem hisznek Istenben, kitalálnak maguknak egy mesét, egy különös emberről, hogy oltsák szívük szomjúságát.
A város utcái, üzletei, házai színes fényárban úsznak. Ilyenkor mindenki jobb lesz egy kicsit… Az emberek ajándékokkal lepik meg egymást. Szép „szokás”…
Milyen is lenne az év karácsony nélkül? –mondhatnánk. Mégis úgy érzem, hogy valami hiányzik a mai emberből, még karácsonykor is. Az ünnepi külsőségek, csillogó díszek, a csengő dallamok mögött mintha eltűnne a karácsony igazi mélysége
De hát kit ünnepelünk? A gyermekeinket? Önmagunkat? Vagy mást?
Ki más lenne a középpontja, egyetlen főszereplője az év nagy ünnepének, ha nem Jézus, akiről a legtöbben tudomást sem vesznek, s akit olyan sokan elfelejtenek? Igen, csak is Ő lehet. Azt akarjuk, hogy az emberek felfedezzék a külsőségek mögött rejtőző Istent, hogy nevének csengése hangosabb legyen minden más zenénél és ragyogása elhomályosítson minden mesterséges fényt. Jézus, „Emmánuel”, „Velünk az Isten” – ezt jelenti a karácsony. Arról a szeretetről beszél, mellyel Isten szeret bennünket.
Nem vagyunk hiteles keresztények, ha nem fogjuk fel a karácsony eredeti értelmét. A karácsony tehát mindenki ünnepe: örömöt, szabadulást és békességet hozott minden embernek. A szeretet eljött a földre és magához ölelt mindannyiunkat, hogy karácsonykor senki se érezze magát elhagyatottnak, magányosnak, árvának és kitaszítottnak.

Róth Balázsi Erika



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat