Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Joel Doll naplója


Joel Doll [138844 AL], gazdája Joel Doll
2009-05-15

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/138844
2009-05-15

Minä menen lääkärin mitata verenpaine.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ahj, ma valahogy mindenben elbizonytalanodtam.. Ugye van most ez a probléma a F1-ben.. Olvastam, most hogy ennyire levitték a költségvetési plafont, több kisebb csapat is belépne a F1, több nagy meg ki.. És idáig mondjuk 70%-ig biztos voltam abban, hogy biztos meg fognak egyezni, mert nem hagynak egy olyan csapatot veszni, mint a Ferrari, de a hitem valahogy csökken, pedig semmi konkrétat nem mondtak még, ma tárgyalnak és pont ma jött ez a rossz érzés.. Van 10 csapat, 5 kilép, mert elégedetlenek, mondjuk 10 meg be, mert tökéletes nekik ez az új szabály, akkor? A 3 nagy nevet -Ferrari,BMW,Renault- fogják választani vagy a több kisebb csapatot? Már valahogy nem érzem, hogy a három nagy felé billenne a mérleg nyelve..
És abszolút egyetértek a Ferrarival. És olvastam, hogy Kimi is, Massa is és a legtöbb rajongói visszajelzés is a megértésről szól.. ebben a táborban vagyok én is, de piszkosul szar érzés, hogy egy ennyire tetves,nyomorult, kurva, geci, kibaszott, igazságtalan szabály miatt lenne vége egy olyan csapatnak, amelyik 1950 óta egy rohadt évet sem hagyott ki a F1-ben és éltette és táplálta a F1-et,a rajongókat és nem mellesleg a bevételt is és most ennyire képesek lennének őket cserbenhagyni pár kis kurva névtelen csapatért!!!!!!!!!!!!!
Hát ez most kijött. De mennyire igaza van Kiminek, ez már nem a F1.. tényleg nagyon nem az.. én alapból nem szeretem a változásokat, nekem már az sem annyira tetszene, hogy jövőre nem lehet tankolni futam közben, pedig mióta nézem, volt olyan időszak is, ahol nem lehetett és ezt egyszerűbben el is fogadnám, de ez az új szabály.. ez tényleg 2 világbajnokság lenne egy évben; egyik rész a 40 millióból fejlesztő, mindenben támogatott rész lenne, másik a többet költő, de mindenben korlátozott.. És rohadtul nem a F1 már, hanem egy tetves pénz-harc.. Most miért nem lehet mindegy, hogy egy csapat mire költi a saját pénzét? Egy csóri csapat is lehet jó, lásd Brawn.. szarrá veri a nagyokat, pedig támogató nélkül kezdték az évet.. Miért kell ez? Miért kell elbaszni a F1-et is?!

Ezt le kellett írnom. Lehet csak azért jött ki, mert ma úgy alapból nyomottá vált a hangulatom, látván a halandóságot. Utálok rádöbbenni, hogy minden és mindenki változik, minden és mindenki öregszik. Mentem boltba, mert apám mondta tegnap, hogy kell kenyér, én meg mondtam, hogy jól van, én elmegyek. Kitaláltam, előtte beugrok az orvosiba vérnyomást méretni, mert apám visszavitte a kölcsönkért vérnyomásmérőt. Gondoltam jó lenne valami régi ismerőssel összefutni, akit mondjuk bírtam is és akkor láttam, hogy jön velem szemben egy nagyon mosolygó "öregasszony" és rámköszön és megállna mellettem, de én fel nem ismervén csak visszaköszönök és megyek tovább, aztán ahogy kimondom a köszönést, leesik, hogy ki volt az, de addigra már ő is tovább indult, mert az egész talán 2 mp. volt..

Amilyen rövid volt, akkora nagy csalódás. Csalódtam magamban, csalódtam benne. Vagy talán nem is benne, hanem inkább az életben. De magamban mindenképpen, mert olyan embereket megismerek, akik jelentéktelenek számomra és talán egyszer láttam őket vagy olyan embereket, akikkel 10-12 éve jártam egy osztályba és azóta nem láttam őket és ők már azt sem tudják, hogy ki a franc vagyok, de én felismerem őket és köszönnék nekik, de minek, ha ők már nem emlékeznek rám?

És jön ő és egyszerűen nem ismerem fel. Aki idegen kisgyerekként hazakísért, mert este nem mertem egyedül hazamenni, aki segített sok mindenben, aki sírva ölelt percekig,mikor megtudta, hogy meghalt anya, aki egy évig anyáskodott felettem és simán kitolhatott volna velem, de ő a lecseszések után is mindig megölelt.. akit 4-5 évig mindennap láttam, mert az általános iskolás tanárom volt, ráadásul a második kedvenc tanárnőm, akit tényleg annyira szerettem, hogy nem egyszer elgondolkodtam, hogy miért nem neki írtam azt a levelet, miért a másiknak, hiszen ő talán jobban örült volna nekem vagy már nem is tudom.. De azt igen, hogy nem egyszerű tanár-diák dolog volt köztünk; anyaféleként szerettem, ő pedig a gyerekeként..

És rögtön abban a másodpercben ripityára törtem a saját lelkem és saját álmom.. Rossz volt úgy látnom.. Rossz volt látni az arcát, a mindenét, hogy ennyire fogott rajta az idő és rossz volt rádöbbenni, hogy rajtam is ugyanennyit fogott.. Rossz volt felfogni, hogy ő sem fog örökké élni és, hogy ő már nem teljesen ugyanaz, akiről álmodtam, akinek elképzeltem és talán már az sem, akit megszerettem.. Vagy mégis? Hiszen mikor meglátott, rögtön olyan mosoly lett az arcán, amit évekig láttam.. Nem tudom, de rossz volt, mert nem ehhez a "látványhoz" szoktam.. soha nem ismertem olyan fiatalként, de amikor tanított, akkor olyan 55-60 közötti lehetett, több nem hiszem.. de 55-60-hoz képest is egész fitt volt. Technika és tesi tanár, de tesit szerencsére nekünk nem tanított.. hogy miért szerencsére? Nem tudom, mert aki nekünk volt "Lali bácsi" (akit szintén kedveltem és a feleségét is.. nem volt minden tanár a kedvencem, de ők 4-en igen, mert rendes tanárok voltak, humorosak, szerények, kedvesek és ők 1-2 éves gyerekként is fogtak/láttak minket,amikor Mo.n voltunk és mert szerették az idősebbik bátyámat is és tanították is és anyával is jóban voltak).. na szóval Lali bá' is szigorú volt, de őt valahogy szigorúbbnak láttam.. Technikán meg minden évben fél évet voltunk vele, mikor a fiúk és lányok helyetcseréltek a 2 technika tanárnál..

Rövidebb haja volt mindig is, kb. 2-3 centis és ősz. És nem volt sovány, de olyan padödős sem. Olyan természetes volt és kedves és ápolt és mindig mosolygott és minden.. most meg sokkal idősebb az arca és a haja is hosszú és össze-visszán állt neki és egy nagy csat volt benne és olyan.. nem tudom, az egész ember egy összevisszaságnak tűnt és kiábrándító volt.. mert ő legalább akkora példaképem, akkora "hősöm" volt, mint Kimi és Ville. És Kimi és Ville rengeteget változott, de velük legalább együtt öregedtem és nem 4-5 év után láttam újra őket.

Nem tudom, hogy miért reagáltam így. Csak olyan rossz volt, hogy már nem olyan fitt és nem ugyanúgy néz ki.. nem szeretem a változásokat és ő túl sokat változott.. persze belül lehet még ugyanolyan, elvégre megismert és úgy mosolygott, hogy rám még így senki nem mosolygott 5 év után :) meg semmikor sem.. de akkor is rossz és az a legrosszabb, hogy egyszerűen elmentem volna mellette, ha ő nem ismer meg.. de ő megismert, pedig nekem is 5 évvel öregebb fejem van.. jó nagy bunkó vagyok, pedig annyira szeretem őt is, hogy.. hogy utálok ölelni és életemben egyszer sem kezdeményeztem még, de most kezdeményeznék és most én lennék az, aki percekig ölelné.. mert.. mert nem volt jó így látni, de alapjában véve meg mégis jó volt, hogy az anyafélémet újra láttam, ha már anyát 6 éve nem láttam és soha nem is fog így elsétálni mellettem. Na de ha elsétálna, vajon őt felismerném, ha az anyafélémet 5 év után nem tudtam..?

Na mindegy, de ez az eset akkor is nyomottá tett..

Aztán bementem az orvosiba, várakoztam vagy 20 percet és bementem.. mondtam, hogy csak mérést szeretnék és hogy egy hete volt abpm és szintén egy hete szedem a vérnyomáscsökkentőket.. megmérte: 140/95.. múltkor mikor mérte 145/90 volt.. hát most -5 szisztolés +5 diasztolés.. ugyanott tartok.. :D de tudom,tudom.. 3-4 hét, mire beáll.. csak reménykedtem, hogy az enyém arii és rögtön beállt, de asszem én sem járnék túl jól ha 140-170-ről rögtön 120-ra lezuhanna, mert asszem én is lezuhannék. Mindenesetre kaptam még egy gyógyszert és így már napi 4-et kell szednem.. Az új szerzemény: Lertazin. xD lehet, hogy felesleges, de a doki szerint próba cseresznye-a szemem miatt-.

Második esély (:F és tök izé, hogy nem a lotyót lőtte le az öreg,hanem saját magát:@), Kalandra fal (ma a szépségek lesznek vagy mi? na mindegyxd) és Dr Csont nyami <3



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat