Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Joel Doll naplója


Joel Doll [138844 AL], gazdája Joel Doll
2009-08-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/138844
2009-08-26

Vaásrnap HP.. láttam már párszor, de hát Piton.. Pitoooon..

Nem vagyok túlságosan jól. Hetek óta fáj a torkom, a fejem, a gyomrom, folyik az orrom és fáradt vagyok, hiába alszok 9-10 órát. Legszívesebben csak aludnék. Mindig aludnék. Örökre elaludnék.

De ma mégis jobban vagyok. Lelkileg. Őszintén szólva nem csak ma; vasárnap óta. Kimi képes erre. Meg a Forma 1. Forma 1 Kimivel. És az, hogy az egyik kedvenc pályám jön, Spa-Francorchamps, és tudom, hogy Kimi is szereti ezt a pályát és tavaly is jól ment itt, végig vezetett, csak megjött a francos eső a vége előtt 3 körrel és a falban végezte. Ismerek minden pályát és amikor látom, fel is ismerem őket, de így fejben ez az egyetlen olyan pálya, amit nem kell felismernem, mert rögzült. Élen a "Vörös Víz" (Eau Rouge) nevű kedvenc kanyarommal. Igen, valóban hasznos volt franciát tanulni. Na jó, a tavaly bekerülő szingapúri pálya is rögzült és az is kedvenc lett, pedig Kimi ott is a vége előtt nem sokkal végezte szintén a falban, de akkora élmény volt esti futamot nézni, hogy az sem érdekel, hogy az utcai pálya és én az utcai pályákat nem igazán szeretem, mert nem lehet hibázni, mert bukótér helyett betonfal van mindenhol és egy hibánál nem csak az autónak és a futamnak lőhetnek, hanem talán egy életnek is.
Remélem jó versenye lesz Kiminek, Heikkinek és Luca-nak is. Bárhogy is alakul, én büszke leszek mindkettőre, Luca-t pedig egy percig nem fogom hibáztatni akkor sem, ha megint utolsó lesz és emiatt elküldik a csapattól. Csak ne olyan sz*rok helyettesítsék, mint Piquet, Bourdais vagy Coulthard, mert akkor fogok agybajt kapni, ha ilyeneket ültetnek be Kimi mellé, egy Ferrariba.. De Luca javulni fog. Megígérte.


5 évesek lettünk Villével,Migével,Lindével,Gassal és Burtonnel. 5 év nem tűnik hosszú időnek, de ha belegondolunk, az lesz.
Fél évtized az fél évtized és ehhez a mérföldkőhöz is együtt jutottunk el. Közösen. Kellett hozzá Kimi, Kimi anyához kötő kapcsa, ti és én. Kimiről mindig sokat regélek, mert mindig sokminden van vele, de most őt hagyjuk. Ez most rólatok szól és rólam.
Annyi mindent történt ezidő alatt. Kiskorúból nagykorú, lassan 20 éves felnőtt lettem. Veletek léptem bele az igazi kamaszkorba és veletek léptem ki belőle. Veletek süllyedtem bele a legmélyebb depresszióba és veletek értem el boldogságom legmagasabb csúcsait. Életem első hajmegnövesztése, hajfestése, első fülbevalóm, első piercingem, első finn szavaim, sok barát elvesztése és néhány szerzése, pszichológus, pszichiáter, költözés és még órákig sorolhatnám, hogy mi minden történt, de nem teszem.
Boldog vagyok, amennyire csak tőlem telik, hogy megtaláltalak titeket és ezzel többé tettetek. Sokkal többé.
Emlékszem, akkoriban sokat jártam a chat-re és volt pár ember, akikkel rendszeresen beszéltem. Vagyis inkább csak egy, akivel rendszeresen és a többivel, amikor éppen fent voltak. Korombeli lány volt (6 hónappal idősebb) és hozzám képest vidám. Ugye akkor már halott volt anya, 6 hónapja, tehát mondhatni, hogy friss volt még. Valahogy szóba került a HIM, talán tv-ben ment egy klipjük vagy nem tudom, hazudnék, ha azt mondanám, hogy tudom, miért vagy hogy. Addig ugye csak az egy számukat ismertem, amit még anyával együtt láttam, a FoH-ot és tetszeni mondjuk tetszett, de megintcsak hazudnék, ha azt mondanám, hogy oda meg vissza voltam érte. Na mindegy, gondoltam, hogy egy 15 éves, saját elmondása szerint boldog tinilány ilyet nem hallgat, ilyet nem ismer, de mégis feltettem neki azt a kérdést, nem mintha annyira érdekelt volna a válasz, hogy hogy hívják az énekesüket? De meglepő gyorsasággal visszaírta, hogy Ville Valo. Én meg kicsit pipultam, mert azt hittem, hogy szórakozik velem, mikor én komolyan kérdeztem (akkoriban ment a Való Világ, azért hittem..), de mondta, hogy tényleg ez a neve.. és beírtam a keresőbe és höhö, tényleg az volt a neve. Höhö, de hülye a neve. Höhö, hanyagoljuk inkább. Hát hanyagoltuk. Elvoltam a Junkies-al, akkor ugyanis Junkies és Riki Church rajongó voltam és apámnak nyomattam ebéd közben (is) a jó számokat:
Leheeeeeeeet a valóóóóóóóóság is csak áloooooooom, egy józan látomááááááááááás, már nem kereseeeeeem csak várom azt, hogy jöjjön valaki mááás, aki képes rá, hogy megpillantsaaaaa a szarban elrejtett mazsoláááááát, mint a ruhádraaaaa száradt okádékban az utolsóóóóó finom vacsoráááááád.

vagy

nekeeeeeeed is tetszene, ha látnáááád elképzelnéd veleeeeeee, pedig van, aki őt is unjaaaaaaa és ezért, miközben dugjaaaaaaa, a titkos szerelmére gondooooool éééééééééés

de ne feledkezzünk meg a

csináljuuuuuuuuuunk hot dogot, van nálam virsliiiiii, ha te is úgy gondolod, kell még egy kifliiiiiiiiiiiii, ha jóóól megdolgozod, mindjárt jön a mustáááááááááááár, de ha ketchupod van, akkor inkább szóljáááááááál-ról sem.

Nem voltam igényes zenéhez szokva. És abban a lelkiállapotban nem is érdekelt az ilyesmi. De aztán elkezdett furdalni a kíváncsiság és egyik nap el is jutottam oda, hogy felmentem a honlapjukra. Akkor még olyan volt, hogy az addig megjelent 4 albumuk fent volt és bele lehetett hallgatni az összes számba. Persze egyik sem volt fent végig, de kb fél-1 perc fent volt mindből. És elkezdtem ott hallgatni, mert akkor még nem ismertem az ilyen "húúú, tetszik, töltsük gyorsan le" dolgot.. Onnantól kezdve kezdett halványulni a Junkies (elmúlni persze soha, ha már egyszer szerettem..) és egy hónap alatt fokozatosan átálltam a HIM-re. Aztán jött a 8. évvége és elballagtunk és akkor hű, mit kérünk? Mindenki 2 cd-t kért csak, én egy cd-t és egy feltöltő kártyát, mert akkoriban voltam az sms király és simán elsmseztem egy nap alatt egy 3600-os feltöltőt. Nem volt könnyű eldöntenem, hogy melyik albumot akarom. De aztán végülis a "Deep Shadows and Brilliant Highlights" mellett döntöttem. Hazafelé a buszon azt hallgattam és be is aludtam rajta. És később is, minden HIM albumom első 1-2 hallgatásnál elaludtam. Ez nem a bunkóság vagy a "nem tetszik" kifejezése volt. Időmérőn is eleinte sokszor elaludtam. Úgy látszik, nálam a "bealszok tőled" egy életre szóló hatalmas szeretetet eredményez. Ezt gondolom Villénél és a HIMnél sem kell elmagyaráznom. Szerintem mindenki, aki ismer, tudja, hogy mi lett az eleinte bealvásból.

És annyira sok minden ellenük szólt. Mindenki próbált lebeszélni róluk. Kivétel, akik nem. Ők arról kezdtek el tárgyalni, hogy mi a közös bennem és Villében, bennem és Kimiben. Még a tanáraim is velük együtt. Mert tudták, hogy általában akkor látnak csak jobbkedvűnek, ha ők a témák. És akkor eljutottunk oda, hogy Villénél az arcom formája olyan, mint neki, meg legfőképp a kézfejem. Mert akármilyen vékony volt Ville, neki is "kövér" kézfeje és ujjai voltak mindig is. Dettó nálam. Erre egyébként azelőtt fel sem figyeltem, de aztán végignéztem sok Ville képet és valóban. Kiminél meg az orr és szemforma és a haj. Az orrot már csak én teszem hozzá, de szerintem az a legigazabb, mert az én orrom is ugyanúgy hatalmas és hegyes.. Kiminél is sokszor láttam, hogy túrja, én is sokat bányászok, biztos ettől lett olyan, mert gyerekként turcsi orrom volt. Na de már megint hol lyukadtam ki...

Szóval, nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek titeket. Azért merem ezt mondani, mert ti vagytok azok, akik nem játszátok meg magatokat. Teljesen biztos, hogy nem ismerlek titeket, de teljesen nem is kell senkit. Büszke vagyok, hogy az "enyémek" lehettek. El sem tudnám képzelni az életem nélkületek. Na de tényleg.. Veletek is sikerült átesni a holtponton, ami azt jelenti=örökre




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat