Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Joel Doll naplója


Joel Doll [138844 AL], gazdája Joel Doll
2009-07-24

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/138844
2009-07-24

Visszamenőleg olvasgatom még a hónap eleji cikkekben, hogy hogy is írnak erről a "Kimi kirúgásról-Alonso Ferrari"-ról.. azóta mindenki cáfolta már, de ki tudja.. most az egyik magazin "megfogalmazását" olvastam.. Érdekes, hogy spanyol és olasz Újságok terjesztik azt, hogy egy spanyol versenyző 100% h megy az olasz csapathoz és valakinek mennie kell miatta.. Nem hiszem, hogy ez több lenne, mint egy egyszerű pletyka tovább képzelése, de azt sem mondom, hogy teljesen kizárt. Majd úgyis kiderül, mindenesetre eddig ezt az "elméletet" találtam a legérdekesebbnek..


"Három szerződtetett pilótája lesz 2010-ben a Ferrarinak, de csak kettőt tarthat meg a Raikkönen–Massa–Alonso trióból. A finnt menesztenék, de fizetése megmentheti.

Megerősítette a Gazzetta dello Sport, hogy 2010-re a Ferrarihoz igazol Fernando Alonso. A lap állítja, a szerződés már egy éve létezik. Felipe Massának vagy Kimi Raikkönennek tehát távoznia kell, az olasz lap szerint a finntől akarnak megszabadulni, aki 2007-es világbajnok formáját nem nyerte vissza.

2008-ban Massa megverte, 15 hónapja futamot sem nyert, idén szenved a csapat, de így is a brazil mögött van pontokban. A Gazzetta szerint közel sem olyan jó a kapcsolata a szerelőkkel és a mérnökökkel, mint társának, ráadásul két és félszer annyit keres.

Raikkönen jelenleg a legjobban fizetett Forma-1-pilóta évi 28 millió euróval, Massa 11 és fél milliójával a középmezőny elején áll. Alonso a Renault-nál 25 millió euró körül kap, biztosra vehető, a Ferrari ennél kevesebbért nem szerezhette meg. Kifejezetten kedvelik egymást Raikkönennel, de 50 millió fölötti bérüket az igen gazdag olaszok is megéreznék.

Massa és az exbajnok szerződése is 2010 végéig szól, a Ferrari nincs könnyű helyzetben: Raikkönent csak éves pénzének kifizetésével küldheti el, vagyis 28 milliót veszít, ha pedig őt tartja meg, jön az 50 milliós számla, igaz, nem a semmiért fizet.

Raikkönen nem gondol a távozásra, baráti megállapodás nehezen elképzelhető. Minden szempontból túl nagy pénzről van, Luca Di Montezemolo Ferrari-elnöknek újabb gondja lehet az FIA-háború megoldása után.

Pozitív persze, hogy ha a finn megtartása mellett dönt, az F1-történet egyik legerősebb pilótakettősét hozza össze a Raikkönen–Alonso párossal."




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat