Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Edit naplója


Lavors [243193 AL], gazdája Edit
2024-03-30

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/243193
2024-03-30

Kedves Napló!
Ma szombat, nagyszombat, 11 óra 00 perc, elméletileg 24 fok van odakinn, bent szerintem hűvösebb.
Kezdődik a húsvét időszaka. Ez nálam most más, mint szokott lenni. Csütörtökön elengedtek hamarébb 16 óráig dolgozom, de 14 órakor elengedtek, ilyen is szökőévente egyszer van, és idén volt szökőév is. Bevásároltunk, Muncsoltunk Barbival, nekünk tetszik, kb. annyi, mintha tényleges áron, vagy kicsivel kevesebbért vásárolnánk, de zsákbamacska, azonban jó dolgok, melyek kellenek a hétköznapokban, jól hasznlhatóak és még spórolunk (nem mindig) is. Fájó búcsút vettem Andristól, nem voltuk még 4 napot nélküle, legalbbis én még nem soha.
Nagypénteken reggel indult 5 óra 45 perckor, majd megszakadt a szívem, de erős vagyok és kőszikla, ami olykor megremeg. Elment 4 napot dolgozni Hévízre, jó lenne, ha elmennének a Hévízi-tóhoz is pár órát, de nagyon kicsi az esély rá, mert rengeteg munkát meg kell csinálnia ott, szegény...
Mi itthon Barbival készítettünk gombapörköltet (muncsból való a gomba is), amit Barbi nagyon kedvel és tyúklevest is, majdnem 3 órát főztem a kistestű tyúkot, de tényleg tyúk volt. Már másodjára veszünk ilyen baromfit levesnek, mert nagyon finom. Egy tyúkot két levesnek használunk el, sokkal, de sokkal jobb a csirkénél. Délután sütöttünk kalácsot kettőt. Lehet kapni a boltban is, de ez sokkal finomabb és jelentősen olcsóbb a boltinál. Késő délután elmentünk sétálni a Kurcánál kialakított új vízpartra. Tényleg nagyon szép lett, rengetegen korzónak, sétálgatnak ott, ott maradtunk sötétedésig, nagyon szépen ki van világítva is. Andrissal is el kell majd mennünk oda, remélem jövőhéten hétvégén itthon lesz.
Ma készült Barbikám, mert Danival ment valami szüli napra egy családhoz. Nagyon fáj a fejbiccentő izma és ettől szédül is, terápiázza magát (még szerencse, hogy ebben dolgozik), de nem igazán segített még. Ma ultrahanggal vitt fel szonoforézissel krémet is, de még mindig nagyon szenved szegénykém.
Úgy döntöttem sütök még két kalácsot, még van 13 perce a kelesztéssel, majd megfonom és még 20 perc pihentetés és sütöm is. Nagyon ízletes, viszek Anyuékhnak is egyet. Ma még tervezek húsvéti alagutat is készíteni, ez olyan zselatinos virslis, sonkás alagút, amit évente egyszer készítek, ez a délutáni program még.
Nekem maradt még húsleves és csütörtökről zöldbabos hús, amihez maradt még a tegnapi galuskából. Sokat mosok, nem is értem hogyan szaporodott fel ennyi minden.
Még 9 perc és megyek fonni a kalácsot. Gyorsan kipakolok még a mosógépből is. Hajrá mai nap!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat