Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Edit naplója


Lavors [243193 AL], gazdája Edit
2024-04-13

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/243193
2024-04-13

Kedves Napló!
Ma szombat és 9 óra 57 perc, 19 fok (hihetetlen, de ennyit ír a hőmérő).
Ma és holnap Barbi Daniéknál lesz, így döntött. Andris dolgozik, délre jön haza. Ma a mosógép kimosott egy szőnyeget és még egy kevés ruhát, ügyesen beosztottam, nem szaporodott fel hétvégére. Tyúkhúslevest megfőztem. Mostanában 'rákaptam' hétvégén a tyúkhúslevesre (múlt hétvégén bableves volt), valahogy megkedveltük, a tyúknak más íze van, mint a csirkének. Fél kg lisztből készítettem levestésztákat, kitettem az erkélyre száradni. Délután tervezem még ugyanennyiből spagetti tésztát is készíteni. Sokkal finomabb és olcsóbb is a boltinál. Nagymamámnak hála tőle tanultam, persze kis csavarral mechanikus tésztaszeletelővel készítem, míg ő késsel darabolta, mert ő nagyon ügyes volt még egy kezével is, de nagyon szeretem őt és mindig eszembejut ilyenkor is, hogy ő is készített levestésztát. Hiányzol, de bennem élsz nagymama!!
Hurka-kolbász lesz még másodikfélének párolt káposztával. Ez is megsült már az air frey-ben (imádom én is ezt a készüléket). Most főzöm a burgonyát és sültkrumpli lesz. Új recept szerint meg kell főzni és fűszerezni, majd keményítőt szórni rá (ropogósságért), pici olaj spray -oliva- és ő is mehet az air frey-be. Hétvégén mindig 4 kg-ot felszedek, meg is értem miért. De nem gond, mert hétköznap leadom mindig. Hétvégi ételmegnyugtatásra van szüksége a szervezetemnek.
Barbikám új receptet küldött pikáns karamellizált hagymalekvár, azt holnap tervezem megcsinálni, remélem jól fog sikerülni és vörös lencse deahalt vagy valami ilyesmit szeretne még. Egyszer csináltuk, de ez olyan videós recept volt, max. vasárnap megcsináljuk, amikor Barbusom jön. Mai terveim még, húú de sok van még!!
1./ Új sültburgonya készítés, lassan megfő a krumpli.
2./ Anyuékhoz is jó lenne menni, de nekik sütni kellene valami sütit is.
3./Andrissal elmenni este
4./Tanúlni, mert kedden lesz egy modulzáró és még nem tanultam rá, ezt is meg kell tanulnom hétvégénj!!! Hétfőn meg nem elfelejteni, viszont munka után tudok menni, tehát nagyon tanulni ma és holnap is, hogy rögzüljön. A kérdések meg vannak, már csak a válaszokat kell kikeresnem és megtanulni (márcsak:))
5./ Még vasalni, tegnap még nedvesek voltak kicsit a ruhák, hogy úgy vasalom ki, no nem tettem meg, mára csörgősre száradtak, a rest kétszer fárad, mondta apukám régen és igaza is volt.
Hajrá megyek a burgonyát nézni és sütni. Hajrá!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat