Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Đark Fanatikus naplója


Łord Đark Fanatikus [53471 AL], gazdája Đark Fanatikus
A BIKUCI

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/53471
A BIKUCI

Bika
április 21. - május 20.

A Bika jegyéhez a föld elem társul, uralkodó bolygója a Vénusz.

Egy kis mitológia...: Zeusz a tengerparton pillantotta meg Európát, és rögtön beleszeretett. Egy szelíd bika alakjában hívta fel magára a figyelmét. Európa a bika hátára mászott, aki ekkor a tengerbe rohant, és elvitte őt Krétába, ahol megszületett közös gyermekük, Minosz. Minosz Kréta hatalmas és gazdag uralkodója lett, trónra kerülése után Poszeidon elküldött neki egy hatalmas fehér bikát, hogy áldozza fel az istenek oltárán. Minosz azonban annyira el volt ragadtatva a bika szépségétől, hogy egy másikat áldozott fel, azt remélve, hogy Poszeidon nem veszi észre a csalást. A tengerek istene azonban rájött a cserére, és bosszúból rábeszélte Aphroditét, a szerelem istennőjét, hogy keltsen Minosz feleségében emésztő szenvedélyt a bika iránt. Ebből a szerelemből született Minotaurusz, a bikafejű, embertestű szörny, aki emberhússal táplálkozott, és Minosz király szégyenének eleven szimbóluma volt. MInotauruszt egy labirintusba rejtették el, és fiatal szüzekkel etették, míg egy athéni hős, Theszeusz elpusztította.

A bika jellem: A gyakorlatiasság, a kézzelfogható dolgok értékelése többnyire minden bika szülöttre jellemzőek. Türelmes, kitartó típus, és gyakran nagyon makacs is. Nem szereti a túl sok változást, fél a bizonytalanságtól és nehezen szokja meg az új helyzeteket, viszont annál alaposabb és szívósabb természetű. Melegszívű, nem áll távol tőle a romantika, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Az élet élvezetét és az érzékiséget tőle lehet a legjobban megtanulni, páratlanul értékeli a kényelmet, a finom ízeket, a jó életet. Előfordulhat, hogy túlzottan materialista szemléletű, az elvont eszmékkel általában nem tud mit kezdeni. Kifinomultabb szinten azonban páratlan művészi érzékkel, tehetséggel is rendelkezhet.

A bika a szerelemben: Beletelik némi időbe, míg elnyerhetjük a bika jegy szülöttjének szereteté, de ha ez egyszer megtörtént, utána hűségre és odaadásra számíthatunk. A bika romantikus jegy, és számára nagyon fontosak a testi élvezetek, a szexualitás, az érintés. Meglehetősen birtokló jellem, attól érzi magát biztonságban, ha magáénak tudhat dolgokat, embereket, érzelmeket. A bika a nemzőerő, a termékenység szimbóluma is, ezért a családközpontúság is jellemzi. Védelmező természetű, és nagy késztetése van arra, hogy a szeretteinek kényelmes, boldog életet biztosítson.

A bika és az állatok: a legtöbb háziállat, a csoportosan élő növényevők, és a tehén, a galamb, a katicabogár tartozik ehhez a jegyhez.

A bika és az autók: a ma már romantikusnak számító hintó és a konflis illik ehhez a jegyhez. Vezetési stílusában óvatos, többször is körülnéz mielőtt döntene egy helyzetben, és többnyire előzékeny. Nehezen érti meg, hogy hová siet a kos jegy szülöttje...

A bika és a vacsora: a nehéz, telt ízű, finom ételekkel könnyen le lehet venni a lábáról, és a gyertyafényes vacsorából a desszert sem maradhat ki.

A bika színei: a meleg zöld szín, a barnás, őszi színek, terrakotta

A bika testrészei: nyak, torok

A bika otthona: meleg hangulatú, régiségekkel, személyes tárgyakkal telezsúfolva

A bika jelmondata: "Az éhséget nehezen lehet festett süteménnyel csillapítani."





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat