Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Đark Fanatikus naplója


Łord Đark Fanatikus [53471 AL], gazdája Đark Fanatikus
Veszteség Lista

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/53471
Veszteség Lista

Ahhoz, hogy megértsük a veszteséglista jelentőségét, lényegének súlyosságát, elkészítésének kézzelfogható és ésszerű magyarázatát, az alábbi fogalmakat kell tisztáznunk:

Vonatkoztatási rendszer: Adott egy objektum, mely jellemzők, és metódusok halmazából épül fel. Az objektum fontos jellemzője a kapcsolatainak száma, és minősége, Ahol a kapcsolatainak száma, az emberi tényezők halmazán értelmezett, számláló művelet.
(Zakar)
Emberi tényező: A vonatkoztatási rendszer létezési síkján valamely szempontból jelentős mértékben, és időben jelen lévő objektum.

Veszteség: A vonatkoztatási rendszer szemszögéből (és alapvetően abból) bekövetkezett emberi tényező elvesztése, degradálódása.(Zakar)

Degradálódás: (ez esetben) Adott az emberi tényező egy egyedpéldánya, egy konkrét objektum. Ezen objektummal jellemzett kapcsolat minősége az idő előre haladásával zérus közelire vagy tisztán zérusra csökken. (szinte egyenértékűek) Itt megemlíthető, hogy nem az átlagostól való csökkenést nézzük, hanem a teljes zéróvá válást.

Veszteséglista: Valamely időintervallumon bekövetkezett JELENTŐS veszteség(ek) listája.
(A lista lehet egy elemű is, ha a veszteség „jelentős” minősítést kap)

Jelentősség megítélése: prioritási tényező mértéke, érzelmi, szociális, mentális szempontból.

A veszteség okai: halál (esetek többségében jelentős besorolást kap), eltávolodás (fizikai értelembe véve), elhidegülés (érzelmi értelembe véve: általánosan jelentős besorolást kap), külső tényezős akadályoztatás (eltiltás, baráti kör, stb)

A veszteség pótlása: fizikai távolság leküzdése, kapcsolat frissítése (jelentős energia befektetést igényel), halál, és külső tényezős akadályoztatás esetén más utat kell keresni értelemszerűen: új emberi tényező beiktatása a vonatkoztatási rendszerbe, nem jelentős tényezők, emberi tényezővé alakítása (valamely szempontból jelentőssé emelése)

Nem jelentős tényező, és emberi tényező közötti különbséget ezúttal ne értsük félre, nem arra utal, hogy akit nem ismersz, azt nem veszed emberszámba!

Tudom, ez megint kicsit olyan „tudományos” megközelítés volt, azonban ezt immáron egyre többet kell majd tapasztalni tőlem. Ez éppen annak a bizonyos veszteséglistának köszönhető, mely az én esetemben közel sem egy elemű. A fenti megfogalmazásból érzelmi töltet vajmi kevéssé észlelhető, ennek kimondottan örülök. Bár bevallom zérustól még magasabb, de nem is szándékozom a valós képet mutatni ez esetben.

Elkészült hát a veszteséglistám, nem az első már, de biztosan állíthatom a valaha leírt legsúlyosabb. Az intervallum közel egy évet foglal magába…
A legdöbbenetesebb része nyilvánvalóan a 2007 év.

Az év kissé kellemetlenül kezdődött, és a folytatás sem volt rózsás. Ezt aláírom. Utána már jött minden magától, csak rosszabb lett. Aztán a fanatikus mentalitás feltette az i-re a pontot. Minden megváltozott, félelmetesen átalakult… Már csak néha, néha egy komolyabb belegondolás üt még égető sebet. Bár időm „belegondolni a dolgokba”, mostanság igen kevés marad, de mégsem tudok elmenni szó nélkül a szembeötlően súlyos veszteségek mellett.
A listában mindenféle ok-kategóriából kerülnek ki emberi tényezők… a halál sem maradt ki sajnálatos módon…
A lista sorrendisége nem tükrözhet „fontossági” sorrendet ezért abc rendben írom:

Balázs
Brigi
Erika
Éwicce
Fecó
Ica()
Juzsu
Katalin()(2006 december 23(!))
Krisztián
Renáta
Tommy
Zsu

Ezt mondhatom kimerítően teljesnek, és korrektnek. Megjegyezném a lista a fontos kapcsolatok szempontjából majd a háromnegyedét(!!!) teszi ki az összes elemnek(!) A két haláleset, bár nem éppen fiatal emberekről van szó, fájó volt, különösen fájó volt ez a karácsony számomra, mely ezúttal minden kétséget kizáróan megpecsételi a karácsonyok sorsát a szívemben mindörökké!
Addig, amíg más szeme a meghatottságtól lábad könnybe, addig most már sokadik karácsonykor nekem az elkeseredettségtől…

Most a 2007.-es decemberben, ha megérem, biztosan megírom a karácsony 3. részét. Garantáltan sötét lesz a hangvétele, méltó lesz az első kettő hangulatához.

Meg kell jegyeznem, azonban, hogy három, azaz három tényezővel bővült az ismeretségi köröm, azonban abszolút módon tisztában vagyok vele, hogy valójában csak idő kérdése, hogy veszteséglistára kerüljenek, ha „egyszer valamely szempontból fontossá válnak”. Igyekszem ezen tényezők számát minimalizálni, és prioritásukat ésszerű okokból kifolyólag relatív módon alacsonyan tartani. Magamat óvom ezzel, nem mást, volt egy leány, aki a szó szoros értelmében megtanította a leckét ha-ha…

A beletörődés tőrdöfés…

A veszteségek következtében azonban különleges művek születtek:
Leáldozott, Összeomlás(*), Depresszió III, Idő Homálya(*), Törött Szárnyak, Átfogó Gondolatok II; Kivétel nélkül idei versek, és jórészt a veszteségek ihlették őket!
* Sötét Hangulat II szintet erősen megközelítő alkotások.
Matematikai háttér: A. Zakar, Fanatikus
Vlista: tömb[1..n] típus összetett.
Összetett:
Tényező: névazonosító
Státusz: minősítőjelző
Prioritás: Z+ (pozitív egész szám)
A veszteségek pontos mérlegelése érdekében programot készítettem!

Figyelem! Ha ne adj Isten véletlen olyan tévedne pont most e sorokra aki szerepel a veszteségek között, az mielőtt írna egy smst, vagy levelet amiben melegebb éghajlatra küld, az gondolja át, hogy miért szerepel veszteségek között, és döntse el, hogy tesz ellene vagy megmarad veszteségnek... persze aki meghalt az jobb ha nem zaklat...
Na jó ez morbid volt :S

All the Best!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat