Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Đark Fanatikus naplója


Łord Đark Fanatikus [53471 AL], gazdája Đark Fanatikus
Ösvény 3.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/53471
Ösvény 3.

Minden nap egy kiváló alkalom...
...
No de mielött a mondatot befejeznénk kicsit álljunk meg.
Alalpvetően igaz, hogy minden nap egy szar, meddő üres küzdelem. és ez ma sincs másképp. De!
Van egy nagyon kedves, aranyos szomszéd néni.
Azt gondolom az egyetlen normális ember az egész házban, leszámítva mégegy fiatal párt, akik nagyon csendesek, visszahúzódóak, elvannak maguknak.
Szóval ez a néni ide kltözött nem is tudom... egy éve talán.
Már eleinte éreztem benne valami jóságost, valami olyan kisugárzást amit eddig az életemben pff... nagyon nagyon keveseken. Nincs 5 ilyen ember. Najó pont 5 van. Az egyiket csak futolag ismertem meg, egy alkalommal. Egy srác volt. S egy igen nagyon elvetemült szoba társam mutatta be... Mikor a szemébe néztem, és kezet fogtam vele, igen jó érzés volt. Érzékeltem, hogy a bennem lappangó jóság is berezonál az ő kisugárzása révén. Azután többé nem láttam, és sajnáltam, hogy ennek a balféknek az ismerőse, és nem az enyém. Késöbb mikor ezzel a kúrógéppel beszélgettünk azt mondta: Neharagudj báttya, hogy ezt mondom, de ez a srác, még nálad is rendesebb ember. Mosolyogtam, nem haragudtam. Hiszen tisztában voltam vele, hogy ehhez kétség sem fér.

Tehát a nénire vissza kanyarodva. Az elmúlt két hétben, hogy hogyan miképp nem tudom, de valahogyan közelebb kerültünk mi, és a néni egymáshoz. A többi szomszéddal már valahogy nem beszél annyit... Valahogyan azt gondolom, valamit érezhetett rajtuk, vagy halhatott, mert egyébként a többi szomszéd nem éppen egy matyó hímzés. Askálódó, kibeszélő, suttógó öreg asszonyok, emberek.

Azután sokat beszélgettünk a nénivel. Hol én, hol wapa.
A minap, mikor az átlagosnál is mélyebb hangulatban voltam, szintén szóba keveredtünk. Persze én mondtam neki ezt azt, azzal kapcsolatban, hogy senkiben nem lehet megbízni, a világ alapjaiban így ugy amugy, és hogy pusztúl és romlik, az egész alapjában véve értelmetlen és meddő...

Nem próbált meggyőzni az ellenkezőjéről, nem kezdett el agymosást tartani mint annak idején a koleszba a tanárok... E helyett ő is mesélt egy két szomorú dolgot magáról, és az volt az érzésem, hogy inkább egyet ért velem, mintsem nem. De mégsem keserűséggel beszélt, hanem valahogy olyan pozitívan... Azután másnap átjött. Hozott nekem két dvd-t. Mondta nézzem meg. Kérdeztem mi ez horror? Mondta nem nem, nézzem csak meg dokumentum filmek.
Nos én teggnap este mindkettőt megnéztem félig. Direkt félig, mert mire a feléig jutottam egyrészt felfogtam, hogy mit adott... hogy mekkora hatalmas valamit adott nekem, hogy nézzem meg, és azt is felfogtam egyből, hogy ezt nem egyedül kell megnézzem, hanem erre szüksége lessz még Valakinek...
Csak félig néztem meg tehát mindkettőt, de mégis arra kényszerítenek, hogy komolyan fordítsak egyet a szemlélet módomon... Lényegében ugyan arról szól a két film, csaképp teljesen más megközelítésben, mégis a kettő nemhogy nem zárja ki egymást, hanem erősíti.

Nos... az mellett, hogy minden napunk egy reális esély arra, hogy meghaljunk, emelett reális esély, hogy feltámadjunk, újraszülessünk...

Persze egy komoly szemlélet váltás nem megy egyik napról a másikra... ez egy olyan dokumentum film amit azt hiszem többszőr is megkell nézni, és már magában a megnézése segít sok mindenben.

De hidd el... ha tegnap este nem nézem meg -félig- azokat a dokumentum filmeket, ez a bejegyzés most egészen másképp szólna... durvább, sötétebb, és elkeseredettebb lenne az előző kettőnél is...

Az ösvény azonban... tekereg... hol jobbra, hol balra... s az életünk olyan mint egy hinta, egyszer fent, s egyszer lent.

S bár nem hozhat békét, a részvét...
Hozhat más...
Szeretet, Fény, Hit, Akarat, Kitartás, Elkötelezettség, Alázatosság, Hűség, Gyengédség...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat