Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Đark Fanatikus naplója


Łord Đark Fanatikus [53471 AL], gazdája Đark Fanatikus
könnyek

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/53471
könnyek

Könny. Ha ezt mondom kapásból a szomorúság, a bánat jut eszembe. Pedig, miért kellene, hogy teljesen ezt jelentse? Ott van, mikor örömben könnyezik valaki, vagy a meghatottságtól, esetleg a hagymától. Nem fogod elhinni nekem számtalanszor könnyet csal a szemembe a cigi füst. Bizony. Annyira érdekes dolog ez a könny. Sokat agyalok rajta. Tehát a könny valójában rengeteg dolgot rejthet maga mögött. Mégis az a tény, hogy az esetek 90%-ban bánatból erednek, ez az ami alapértelmezésben már maga a szó is: könny, a szomorúságra asszociáltat.
Ma Magyarországon egyre kilátástalanabb az emberek helyzete, az MSZP árnyékában, elbocsátások ezrei (szeptembertől tízezer tanári állás szűnik meg), leépítések, összevonások, iskolák, korházak(!) bezárásai… És nem, hogy a nehéz helyzetben összefognának az emberek, NEM! A közelmúltban, egy családapa elhagyta családját, magára hagyva a feleségét hat gyermekkel. Az asszony két kétéves ikerfiaival egyetemben a mélybe vetette magát. Mind hárman meghaltak. Vajon tényleg ez lenne a megoldás? Tényleg csak a halál marad már? Miképp képes egy anya magával rántani a halálba két gyereket, és másik négyet sorsára hagyni? Ennyire nincs tovább? Akinek nincs senkije, nincsenek céljai, nincs kiért élnie az még hagyján, de egy anya… Kegyetlen ez a világ. S egyre csak rosszabb lesz.
A történtek, a sötét fellegek, és a sötét hangulat új ihletet adott:

Könnyek(Verzió I)

Rendületlenül tör elő
Patakokban a könnyeső.
Kisírt szem, vigaszt nem talál
Bent egyre nő a félhomály.

Néma csendben a halk könnyek
Legördülve dobként döngnek.
Sóscseppek a vigaszt kutatva
Jönnek elő újra, és újra

Hideg sötétben a sós könnyek
Elfolynak, és mit se érnek
Hazugság mit ígérnek
Lélek ettől nem lesz könnyebb.

Folyik a patak orcán keresztül
Mindenen át, rendületlenül
Végtelen forrás mi táplálja
Bánat úr, ki a gazdája

De ne aggódj, ne félj
Egyszer minden véget ér
Minden forrás elapad
S helyén ott marad
A meder mi kiszáradt:
Te magad, és az üres bánat.
(07.07.05.)

„Hűvös könnycsepp a bánatarcon
Húz maga után sósan karcot
Jéghideg, borús a pillantás
Belül érzi: jő a számadás”
(Leáldozott, by Đark Fanatikus)

Vajon kinek higgyem el, hogy van még remény, mikor a kín a legfőbb élmény? Mert amerre járok, érzem, látom: Ez az élet így egy rémálom. Talán másképp nincs is menekvés: A halál a felébredés…

Sajnos mindig van, volt, és lesz is mibe belegondolnom. És amíg gondolkodom, addig hozzám a fény nem jut el.

Volt egy rés a pajzson. Egy repedés. A gyorsan összefoltozott sérülésekre többrétegű acél lemezkéket húztam. Acélszív gondoltam. Sebezhetetlen. Egy gyémánttövis mégis besurrant egy lehetetlen kis résen a lemezek között. Feltépte az összefoltozott heget. Erre én elvonultam renoválni. Nem foglalkoztam különösebben az üggyel, kiszedtem a tövist, túl is voltam a dolgon. A minap gondoltam rendbe rakom a dolgokat. Tisztességgel bevarrom a sérüléseket, megvárom amíg rendbe jön, és több rétegű acéllemez borítással látom el. Elkezdtem szépen kiszedegetni a tartó szegecseket, és lebontani a réteges borítást. Ahogy az elsőt elmozdítottam valami sárgás ragacsos váladék folyt ki. Genny volt. Sűrű, gyulladt genny. Egyre csak folyt ki, végig a lemez borításon. Ahogy több lemezt is leválasztottam, förtelmes bűz áradt kifelé. Valami megmagyarázhatatlanul undorító. Ahogy teljesen leszedtem a szívburkolatról minden lemezt undorodva tekintettem oda. Rohadt. Az egész elrohadt. Használhatatlanná vált.
Ez egy új módszer bevezetését igényli, és az átalakítás végét jelzi, ami immáron 7 hónapja kezdődött…

It’s a good day to die! ;)







Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat