Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Đark Fanatikus naplója


Łord Đark Fanatikus [53471 AL], gazdája Đark Fanatikus
Isten >> ember

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/53471
Isten >> ember

Így több év távlatából, néha elgondolkodom minek is kellett végeredményben mindennek úgy alakulnia ahogy alakult? Puszta céltudatos építkezése ez a sorsnak, vagy csupán ahogy jött, úgy jött? Ha tudatos akkor milyen célzatú? Vajon a kemény éveknek az volt a céljuk, hogy életre való embert faragjanak belöllem, vagy csak arra voltak jók, hogy egy nagy tucat kárt okozzanak bennem, és olyan hibákat, lelki fogyatékosságokat alakítsanak ki, amelyekkel tönkre teszek másokat is, magamat is, mindent? Ma már nem tudom eldönteni miképp lett volna jó... Azt gondolom, hogy az évek nem neveltek, hanem rosszá, hibássá tettek... Nem lett belöllem több egy szánalmas kisebbségi komplexusos vadállatnál... Hát ez kellett? Erre volt jó az elmult 25 év?
Az ember megszületik... azután...
iskolába megy -> elkezd dolgozni -> megházasodik->családot alapít->dolgozik a családjáért-> nyugdíjba megy -> MEGHAL.
Valóban ennyi lenne az élet? Az élet ennél biztosan több... de merre vezet az utunk tovább? Mi a célunk? Mi az értelme a létezésünknek? Hogyan lehetne teljes, tartalmas a megüresedett, kiégett, romba dőlt életem?
Az az ember aki azt mondja nincs Isten, ellent mond egy fontos filozófiai alapelvnek. Ő mint egy erősen véges értelemmel rendelkező lény, tesz egyértelmű kijelentést a végtelen természetről. Ez olyan mintha azt kérdeznénk mennyi az emberiség teljes tudása. Egy fizikus egyszere kijelentette, hogy a teljes emberiség az összes tudás alig 1%-ával rendelkezik. Ez esetben nem-e lehetséges, hogy a maradék 99%-ban Isten létezzen? Látható, hogy egy véges elmével rendelkező lény, nem tehet egyértelmű kijelentést egy végtelen jelenségről, mert ehhez nyilván a teljes ismeret egészével kellene rendelkeznie.
Kétezer évvel ezelött Jézus azt mondta: "Én vagyok Isten".Azt hírdette, Ő menny és föld Alkotója, és csakis Ő általa lehet része az emberiségnek valódi békességben, és örök életben. Nemcsak megtette ezt a drámai kijelentést, de tényekkel és cselekedetekkel alá is támasztotta. Jézus egyedül álló mivolta istenségének hírdetésében rejlik... Buddha sosem mondta, hogy ő Isten, Mózes sem mondta, hogy ő Jehova, és Mohamed sem állította, hogy ő Allah. Jézus azonban Igaz és Élő Istennek valotta magát.
Buddha: "Tanító vagyok aki az igazságot keresi"
Jézus: "Én vagyok az Igazság"
Konfuciusz: "Sohasem állítottam, hogy szent vagyok"
Jézus: "ki tud rám, bűnt bizonyítani?"
Mohamed: "Nincs reményem, hacsak Isten rám nem borítja kegyelme köntösét"
Jézus: "Ha nem hisztek bennem, meghaltok bűneitekben"
De vajon mennyire megbízható a Biblia?... Majd erre is megpróbálunk fényt deríteni. Nos nyilvánvalóan van még választás... vannak még lehetőségek összességében. Valójában már, nem tudom azt sem eldönteni van olyan, hogy túl késő vagy nincs... Isten előtt biztosan nincs... Istenhez nem lehet elég korán közeledni, de sosem túl késő... Sosem túl késő, míg élünk... Sajnos mi ezt emberek, erősen korlátozott tudású lényeg sem felfogni, de legfőképp alkalmazni nem tudjuk... Itt a földön van olyan, hogy túl késő... akkor is ha még 50 évet élsz... Az emberek elött, nem moshatod tisztára magadat, ha már bemocskolódtál... Az emberek nem tudnak elvonatkoztatni attól ami már elmúlt... nem számít milyen vagy a jelenben, merre fordultál... nem... mert az számít milyen voltál, a kialakult képen nem lehet változtatni, mert az már kialakult nincs mese. A legroszabb amit tehetünk ha hazudunk saját magunknak és áltatjuk magunk s a másikat is. Jobb a kegyetlen igazság, mint a kegyes féligazság. Ha egyszer elmúltak dolgok akkor azokat el kell engedni...
örökre...
hiszen emberek vagyunk... nem Isten.
"reménytelen világ, megtört életek, izé porrá zúzott derűs remények... még egy legutolsó esélyt kérnének:( Az álmok valósággá nem válnak, repülnének de töröttek a szárnyak..."
-Hát pedig én csak egy darab családot akartam...-
"s nem marad más csak a rideg vágyak"



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat