Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Đark Fanatikus naplója


Łord Đark Fanatikus [53471 AL], gazdája Đark Fanatikus
Érző gépezet

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/53471
Érző gépezet

2007. Május 20.-a 20:15 perc van.
Jó estét kívánok.
Még hátralévő idő… 11 óra és 45 perc.

2007. május 21. reggel 8:00 Az ütközet.
Minden eddiginél elsöprőbb ütközet lesz.

Első közelítésben máris előkészítettem az egy decimet.
Aztán átgondoltam. Nem úgy van az, nem úgy van az!
Mi van akkor, ha pont most fordítva sül el?
Ritkán bár, de volt már rá példa. Ezúttal nem kockáztathatok.
Tehát elvetettem, az ütközet előtti piálás lehetőségét.
Túl sok forog kockán. Helyette energia italt készítettem elő.
Két adag, plusz a megfelelő mennyiségű kávé adag.

Az egész felismerés egy jól leírható változás eredménye.
Egy új rendszer kiépítésének végeredményének eredménye ez, valójában még sem egyenértékű egy rendszerrel. Bár léteznek rendszer sajátosságok, azonban mégis alapvető eltérések vannak. Nem elnyomni, kívánja az érzelmeket, hanem tökéletesen elfogadja, és számol velük. Az érzelmek abszolút koordinálásáról van szó. Több hónapos változtatás folyamata, struktúrák, felfogások, kialakított elképzelések, hamis ideák, gondolatok tömkelegének az átszervezéséről van szó. Az új felfogási egység már túl esett a tűzkeresztségen, ahol a logika, a józanész egyértelműen, és vitathatatlanul legyőzte az érzelmet. Mindezek keretében, bár félek a holnapi megmérettetéstől, de jól kontrollálom és éppen ezért nem szükséges, hogy alkohollal oldjam a drukkot, inkább a teljesítmény fokozására kell koncentrálni. Nem engedhetem meg, hogy akárcsak minimális tényező (lelkiállapot, fizikai állapot, külső tényezők) is befolyásoljon a döntő pillanatokban. Ahogyan a 2. döntőben, most is maximális józanságra, és hidegvérre lesz szükség…
Az új „rendszert” nyugodtan nevezhetjük akár Đark Fanatikusnak.

Sok mindenben már nem hiszek amiben hittem, sok mindenben még erősebben hiszek mint addig. Néhány dolgot másként ítélek meg. Most már, tudom, hogy semmit sem értek.
Eddig úgy tartottam az érzelmeket lehet számszerűsíteni, megmagyarázni. Ma már tudom lehetetlen. Az érzelmek kiszámíthatatlanná, és megbízhatatlanná teszik az embereket, mert az érzelmek csak átmenetiek. Ez igaz mindegyikre. Azt sem lehet kiszámolni, hogy mikor jön, és mikor múlik. Ezért védekezni sem lehet ellene. Azonban lehet irányítani, lehet felkészülni rá.
Például. Régebben órákat képes voltam számolgatni annak a valószínűségét, hogy szerelmes leszek ha… * (…* = bizonyos körülményeket figyelembe véve.) Ma már tudom, hogy hamis eredményeket kaptam. Ezt nem lehet kiszámolni. Fellehet rá készülni, és megfogalmazni azt, miképpen kell cselekedni ha bekövetkezik. Egyáltalán jól át kell gondolni, hogy mik a tervek a jövőre nézve, és ennek keretében kell meghatározni a cselekvési mátrixot. Ez viszont már jól leírható matematikailag.
Régebben azt hittem, hogy ami a párkapcsolatokat illeti, rendkívül tájékozott, és felkészült vagyok. Azonban az elmúlt három hónap alatt rá kellett jönnöm, ahogy a szemlélet átalakításokat végeztem, hogy egyáltalán nem vagyok jól tájékozott. Minden egyes párkapcsolat teljesen más és más, képtelenség rá felkészülni. Hiába tudom, hogy a Józsi meg a Piri hol rontották el, hiába tudom, hogy az Eszti, meg az Ádám miért vannak olyan jól meg két éve. Nem fogom tudni alkalmazni. Egyszerűen kiszámíthatatlan egy kapcsolat. Instabil. Mert két emberen áll, és hogy összeomoljon köztük logikai vagy kapcsolat működik. Milyen jó lenne ha: Van a Klári, meg a Béla. Tegyük fel egyikük „elromlik”. El akarja hagyni a másikat. De amelyik „működik” az nem akarja. Aztán amelyik működik, meg tudná javítani a párját, és minden visszaállna. Csak akkor romlana el a kapcsolat, ha mindkettő elromlana. Ez lenne az, az eset mikor közöttük logikai és kapcsolat működne.
Az a tény, hogy a valóságban logikai vagy kapcsolat van, ez jeleni azt, hogy elég az egyiknek „elromlania” és elromlott a kapcsolat. Elegendő egy kis gubanc, és vége lehet az egésznek.
Mondja el nekem valaki, hogy logikus-e az, hogy adott egy 20 éve működő házasság.
Aztán a krapek gondol egyet, elhagyja a családját, egy 19- 20 éves lányért. Logikus? Nem!
Nem tudja megindokolni elfogadható módon a döntését. Nem tudja konkrétan összefüggően elmagyarázni, hogy igen, ezért, és ezért döntöttem így…
Nem egy alkalommal láttam párok szét menetelét. Majdnem minden esetben megkerestem minkét félt, hogy megtudjam miért. (Ezáltal is tanulva tőlük) De sajnos a legtöbb esetben nem lettem okosabb mert ilyesmi válaszokat kaptam rendre: „Nem tudom, nem megy, már nem szeretem” . Hiába kérdeztem, hogy miért nem: „Már nem olyan mint az elején”.
Ezek az esetek régebben fordultak elő, de kissé elsiklottam felettük, akkor mindig azt mondtam nem értem én az embereket. Mára tudom, nem az embereket nem lehet érteni, hanem az érzelmeket. Annyira rengeteg minden kis apró tényezőtől, pillanatnyi állapottól, szituációtól, és milliónyi összefüggéstől függ egy kapcsolat élettartama, aminek az átlátása jóval nehezebb, mint ahogy akárcsak fél éve képzeltem volna, sőt! Lehetetlen. Nem véletlen kérdezhetem én, hogy miért? Nem lesz rá érdemleges válasz soha. Egyrészt őszintétlenség miatt, másrészt, mert akitől kérdezi az ember az sem tudja valójában, hogy miért. Csak azért, mert úgy érzi. Ezt mind így felismerve végig kell gondolnom, hogy mit szeretnék a továbbiakban. Törtetni előre, vagy azt kérdezgetni: miért?
Érző gép: Đark Fanatikus…



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat