Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2012-12-29 Dirty Magic

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2012-12-29 Dirty Magic

Elveszek a tervezésben aminek a vége üresség. Avagy ne legyen igazam.

Torta

Sok-sok éven át próbáltam megfejteni a világ működésének elvét, de a rendszer sose adott működőképes képet. Ugyan akkor az az elmélet, miszerint minden okkal történik, többszörös bizonyítást nyert. Éppen a reggeli újságomat olvastam, amikor egyszercsak az asztalomon termett egy szelet oroszkrém torta, rajta egy kis cetli a következővel:"Legyen ez a te napod.-Univerzum." Nem volt ez meglepő, mai rohanó világunkban teljesen szokásos volt, hogy a hatamas világ mindenség tortát küldözget. El is fogyasztottam, hihetetlen boldog lettem tőle, csodás napom volt. Aztán másnap ahogy az autómhoz mentem, egy cédula volt rajta. Megbüntettek parkolásért, egész nap a rendőrségen szobroztam, ugyanis az ügyintéző tiszt még véletlenül se strapálta magát. Fogalmam se volt vajon mit tehettem, hogy ilyen szörnyű napom legyen. A következő reggel épp becsuktam a hűtő ajtót, és kivettem a tejet, amikor egy szelet fekete erdő torta volt az asztalomon, ismét egy cetlivel, ám jellegzetesen más írással:"Részeg ember is ihat ásványvizet-Szerencse". Ez már meglepőbb volt, a Szerencse manapság eléggé magának való volt, nem szokott adakozni. Dehát annyi baj legyen, a tortát megettem, és igazán szerencsés napom volt, még egy lánnyal is megismerkedtem. Optimistán keltem az azt követő reggel, csakhogy méginkább leverjen, amikor a tegnap megismert lány fiúja,akiről nem tudtam elkapott, és miután helyben hagyott, ahogy haza cammogtam a főbérlő is elkapott, ugyanis késtem a lakbérrel.
Ezután nem is volt kedvem fölkelni, csak feküdtem az ágyon. Ahogy ott forgolásztam ,egyszercsak megakadt a szemem az éjjeli szekrényemen. Egy szelet dobostorta. Mellette egy cetli amolyan alig olvasható írkafírkával:"Jótettért vállveregetést, rosszért lincselést várj-Lelkiismeret".
Ekkor jöttem rá a világmindenség törvényeire. Azonnal kidobtam a tortát, és felgyújtottam a közeli cukrászdát. Azóta nincs se torta, se jó nap, amit rossz nap se követhet. Azóta az élet szürke, középzerű, és egyszerű, én pedig boldog és cinikus vagyok.
2012.Május



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat