Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Eszter naplója


Eszke [123872 AL], gazdája Eszter
Egy felvételi tájékoztató

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/123872
Egy felvételi tájékoztató

10:40
Tegnap este a kezem közé keveredett tesóm felvételi tájékoztatója.. persze egyből belelapoztam. És egyből ki kellett szúrni a pécsi másfél éves egyetemi ápolószakot nekem is.. ezzel nyúznak a kolleganőim már egy jó ideje, hogy a fősuli után menjek el erre a másfél éves szakra még.. dehát.. semmi kedvem amúgy, de most nézegetve ezt a könyvet, már lelki szemeimmel elképzeltem, hogy nem is olyan hosszú az a másfél év.. és hogy milyen pillanat alatt elmenne már az a kis idő.. meg komolyan, ahogy elnéztem, nincs is felvételi vizsga, csak felvételi elbeszélgetés, bár gondolom, az sem lehet különb, mint egy vizsga.. szal komolyan, úgy 10 percre elképzeltem magam, mint egyetemre járó lelkes hallgató.. aztán szerencsére leállítottam magam, amikor rágondoltam, hogy már ezen a fősulin is pont elég nyűg a szakdoga, meg a mindenféle felesleges és haszontalan tantárgyból való levizsgázás, és Pécsre járni, ami nem is tudom hány száz km ide.. na nem.. hiszen én még ide 1-2 km-re is utálok elkocsikázni a fősulihoz.. és amúgy is, ha itt 70000 Ft a tandíj a költségtérítéseseknek, ott mennyi lehet.. bár végülis ott is volt államilag finanszírozott hely is pár.. viszont Pesten is indult már ilyen egyetemi izé, de ott csak költségtérítéses.. állítólag Debrecen is akar mostmár indítani, de ennek még semmi nyoma nincs, meg gondolom az is költségtérítéses lenne eleinte, mint Pesten.. hát nem tudom.. én már élni szeretnék békességben, nem még mindig tanulni.. így is, már lassan 20 éve tanulok állandóan.. aztán így is.. semmi látszatja pl fizetésben, meg az elismerésben.. egy nővért mindenki lenéz, pedig egy nővér is tudhat majdnem annyi mindent, mint.. áá, sosem fogják elismerni a nővérkék hozzáértését, akármennyit is tanulnak meg tudnak.. szal semmi értelme ennek az egésznek..
na mindegy, majd még jövőre megálmodom ezt..
áá, a francba, minek mondták ezt, hogy van még ez az egyetemi képzés is.. meg minek vagyok olyan hülye maximalista.. jóó lesz nagyon a fősulis diploma is, csak legyen már végre a kezemben..

Amúgy jócskán átalakult ez az egész felsőoktatás, ahogy elnéztem. Átalakult egyetemek, átalakult szakok.. meg az is furcsa volt, hogy a nyíregyi eü fősulira már nem lehet felvételizni egészségügyi alapismeretekből, mint régen. Tök fura.. jó, mondjuk meg is szűnt már jórészt az eü szakközepes képzés, de sztem eü alapismereteket pár szakközép még tanít. Meg pl Pesten tartanak ebből a tárgyből is felvételit (azazhogy már érettségizni kell, az a felvételi), úgy látszik, csak ez a debreceni ilyen izé :)

Na mindegy, erről ennyit.. mondjuk amúgy annyival jobb ez az új felvételis rendszer, hogy sokkal igazságosabb olyan szempontból, hogy aki pl emelt szintű érettségit csinál, annak más a %-os értékelése, tehát figyelembe veszik, hogy ő eleve nehezebbet csinál. Tehát nehezebbet írók is olyan szintű jegyet kapnak, mint ha könnyebbet írnának, és jobb eredményt érnének ott el. Régen ez nem így volt. Lényegében ott is megvolt az ilyen "emelt szint", csak nem így hívták, viszont ott a nehezebbet írók általában rosszabb jegyeket kaptak, mint a könnyebbet írók, pedig a nehezet írók általában jobb képességűek voltak az adott tárgyból.

Na én jó alaposan kitanultam ezt :)))

Jaj, egyébként olyan gyönyörű hatalmas virágok vannak a karácsonyi kaktuszomon!!! Nagyon nagyok, szép kis ciklámen árnyalatban :) imádom a kis tündért :) meg a bogyós növényem is tele van új hajtásokkal, meg zöld kis bogyókkal, végre tél örömére magához tért egy kicsit a lelkem.. Nem tudom, miért pont nyáron halódik, amikor a többi növény olyankor virít jobban. Hát ő ilyen, de most nagyon szép.
Na asszem mára eleget írtam.. :)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat