Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Eszter naplója


Eszke [123872 AL], gazdája Eszter
Fárasztó volt a mai műszak is...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/123872
Fárasztó volt a mai műszak is...

Először is Juditnak itt üzenem, hogy jó rettenetes témájú lett az utolsó naplóbeírása! :))

Na én sem írok majd valami szívderítő dolgokat :) Szokás szerint megint nappalos voltam, és megint szörnyű napunk volt, kb mint kedden, csak most más betegekkel...

Reggel 6-tól fél 8-ig mosdattuk a sok fekvő beteget, a derekam már majd kiállt. Utána gyógyszerosztás volt, reggeliztetés, vizitelés, vérnyomásmérés stb, aztán szépen sorban megjelentek a dokik maszek betegei, maguk a dokik, meg a koloszkópiás előkészítendős betegek, meg a nyűgös hozzátartozók, és persze a betegek is követelték a magukét... Rohangáltunk egész délelőtt egészen du 3-ig, mint a mérgezett egér... Persze megint dél körül reggeliztem, egyben ebédeltem, és du 4 óra körül tudtam pl WC-re kimenni először... Szal "jó" volt :)

Akadt olyan félóra, amikor egyszerre kellett volna koloszkópiát előkészíteni, infúziót előkészíteni meg bekötni, meg injekciózni... Szépen körözgettem a kórterem, az előkészítő meg a fürdőszoba között :)

Amúgy konkrétan 16 beteg volt rám bízva (hétköznap felosztjuk egymás között a kórtermeket, persze a többi betegre is ránézünk, aki nem hozzánk tartozik, ha pl csenget stb)

Az 5/1 hazament délután (azért írok ágyszámot, mert a titoktartás miatt nem mondhatok nevet, de persze mindenkit a nevén szólítunk)
az 5/2 infúziót kapott meg vércukor-profilt kellett befejezni neki.
az 5/3 fekvő néni, etetni, itatni, mosdatni, pelenkázni kellett, infúziót bekötni, injekciót adni, volt nála neurológia konzílium, koponya CT, kicsit zavartka is volt.
az 5/4 is fekvő néni, neki csak infúzió volt meg EKG. A hozzátartozók szerencsére rendesek, egész nap foglalkoztak vele :) persze minden fekvő betegre érvényes a mosdatás-etetés stb, ezt nem részletezem :)
az 5/5 lázas volt, majd lement a láza, aztán mivel vérszegény is volt, délután kapott 2 egység vért, meg előtte injekciókat. Ráadásul hepatitis C vírus pozitív...
az 5/6 egy vastagbélgyulladásos néni, neki Klion inf. járt, meg délután humán albumint is kapott. Meg ágytálazni kellett egész nap, mert nem tud felkelni az ágyból, ráadásul vízhajtót is kapott...
az 5/7-nek szintén vércukor-profilt kellett befejezni, meg inzulint kellett neki adni, mert cukorbeteg.
az 5/8 a legjobb beteg a kórteremben, neki csak tabletták jártak, semmi extra :))

a 6/1 fekvő néni, reggel eléggé aluszékony volt (szomnolenciás), nem is lehetett eteni nagyon, de délután már egész magához tért. Infúziót kapott, meg felfekvése van, és a szeptikus osztályon volt kötözésen.
a 6/2 volt az a pakolós néni, akiről már korábban is írtam, átkerült a krónikus osztályra :) azóta olyan szép rend van a kórteremben :)
a 6/3 egy nagyon súlyos állapotú néni. hát... egész nap szívni kellett a váladékot a szájüregéből, szondán át lehet csak táplálni, lázas volt, infúziókat is kapott meg injekciókat, meg a felfekvését is kezelni kellett, meg a száját-szemét is ápolni, hogy ki ne száradjon, meg katéteres is... meg természetesen figyelni kellett a vérnyomását is meg a légzését... hát nem könnyű dolog ápolni egy ilyen súlyos beteget...
a 6/4 hazament.
a 6/5 egy cukorbeteg néni, vércukor-profil indult neki, meg inzulint is kellett adni.
a 6/6 agyi keringési zavaros néni. Volt neurológiai konzíliumon, meg agyi keringés-javító infúzió járt neki.
a 6/7 egy fekvő nénike volt, kikerült a krónikus osztályra.
a 6/8 csak infúziós meg injekciós volt. :)

Na persze másutt is volt dolgom, még ha nem is az én betegem volt...
Délutánra szerencsére nem sok rendelés volt, pár fekvő beteg is elment, így annyira nem kellett sok beteget tisztába tenni, katéteres sincs most sok. Az esti vénás is tűrhető volt.

Hát este 6-ra rendesen elfáradtam... Ráadásul holnap is nappalos vok... :(



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat