Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Eszter naplója


Eszke [123872 AL], gazdája Eszter
Égési seb-kezelési jótanácsok

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/123872
Égési seb-kezelési jótanácsok

Már egy órája pötyögök a fájós ujjammal, de még ide is írni kellene valamit :)) hát lehet most igyekszem (bár ezt nálam sosem lehet tudni :P ), mert eléggé elalszok mindjárt..

Hát a mai nappalos műszak olyan közepesen nehéz volt, ma a vérzőbe és a 4-es kórterembe voltam beosztva. A vérzőben most négy beteg volt, aránylag kielégítő állapotban, csak az a súlyos állapotú néni, aki még vasárnap jött (a Syncumar-túladagolt), ő volt még mindig eléggé súlyos... bár ahhoz képest, hogy vasárnap milyen életveszélyes állapotban hozták be, már jobban van, tud beszélni is meg inni is, szóval már nem eszméletlen mint volt, viszont még most is vért kapott ma. Meg be is kellett katétereznem, hogy tudjuk mérni, mennyi a vizelete.
Egy másik vérző beteg is kapott ma vért, meg egy harmadik meg thrombocyta-készítményt. Ez a beteg tulképpen hematológiai beteg, szóval nem a mi részlegünkön kellene kezelni, csak ott nem volt hely (mondjuk estére már mi is pótágyaztunk rendesen...)

a 4-esben meg semmi különösebb nem volt, az 5 betegből három fekvő volt, hát őket egész nap csak etettem-itattam, pelenkáztam stb felváltva :) de nagyon aranyos mamikák voltak :))

Viszont reggel még a vasárnapiaknál is több mosdatós volt... hát a derekam nem igazán örült neki... :(

Ujjam viszont elfogadható, ahhoz képest, hogy akár milyen is lehetett volna... lehet egy darabon mégis fel fog hólyagosodni, elég gyanús, viszont a sok hideg vizes hűtésnek köszönhetően azért nem olyan rettenetes :) mondjuk fáj egy kicsit, dehát..
Szóval ha valakit ilyen forrázás vagy égés ér, azonnal csapból folyó, hideg vízzel kell hűteni, minimum húsz percig folyamatosan, ha nincs vízcsap kéznél, jó a nem folyó hideg víz is, csak abba jóval tovább kell beletenni az égett testrészt... (egész testet nem szabad így hűteni, mert kihűlést okozhat!! csak egy végtagrészt!!) ha megfelelően végzi el az ember ezt a hűtést, akár egy fokkal is visszafordítható az égés fokozata (négy fokozata van az égésnek) Tilos viszont az égésre bármilyen kenőcsöt meg pl tejfölt kenni, és nem is nagyon kell bekötözni, bár a tankönyv azt írja, steril fedőkötést kell rá tenni, csak én nem szeretem, mert beleragad (nem is ajánlja minden könyv..). És ha nagy kiterjedésű és mélyebb az égés, irány az orvos!! Na erről ennyit :)) csak hátha valakinek ez még új, és jobb ha tudja :)

Na kórházról-betegségekről ennyit :) Holnap remélem, jó idő lesz, mert megyek kirándulni a barátnőmmel a közeli Sóstóra :)) meg utána még megyünk Tescoba, szal holnap jól elleszünk :)) végül is már két hete, hogy utoljára dumcsiztunk.. épp itt az ideje, hogy ne csak a munkahelyen találkozzunk :)

na, még hogy igyekszem... :P :))

*******

ja és nem tudom ki az illetékes ez ügyben, Doki, Imre vagy Béla, de a fél órás időkorlát szerintem nem fél percig kellene hogy tartson időnként :)) na mind1 :)) időnként tiszta sokk ér, ha még csak 5 mondatot írtam egy levélben, és feltűnik az a kis szöveg!! :)) pedig lassú sem vok, mert igencsak tudok gépírni, ha éppen nem forrázom le az ujjam :P :D



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat