Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Eszter naplója


Eszke [123872 AL], gazdája Eszter
"Végszükség"

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/123872
"Végszükség"

23:30
Hú, eléggé megrázó filmet láttam az előbb. Kódolatlan az HBO, és ma este munka után végre összejött egy kis filmnézés is. Csak éppen nem volt az a nagy vidám valami..
Egy szívbeteg kisfiúról szólt a film, vagyis hát az apjáról hogy hogyan próbálja megmenteni. A kisfiú ugyanis egy meccsen összeesett, kórházba került, ahol megállapították, hogy szívátültetés nélkül meghal. Csak éppen a szülők elég szegények, és hiába van biztosításuk, az nem terjed ki a szívátültetésre. És innentől kezdődött a szülők küzdelme, hogy elérjék, hogy megműtsék a kisfiukat. Csak éppen mindenhol elutasítják őket, közben meg a gyerek egyre súlyosabb állapotba kerül. Sőt, a kórház meg akarja tagadni a további kezelést, mivelhogy a szülők képtelenek a teljes kezelési költséget fedezni. Az apa végső kétségbeesésében túszokat ejt, hogy így zsarolja meg a kórház vezetőségét. Innentől aztán végképp megrázó volt a film. Az apa tulképp teljesen rendes a túszokkal (akik a sürgősségin betegek meg dolgozók, ezt az osztályt ejtette túszul), csak annyit akar elérni, hogy vegyék fel a várólistára a fiát.. Persze át akarják verni stb.. És aztán jött a legszörnyűbb rész, az apa lehozatja a túszul ejtett osztályra a fiát, és azt akarja, hogy a kardiológus az ő szívét ültesse be a fia beteg szíve helyébe, miután ő fejbe lövi magát... jesszusom... hihetetlen, hogy egy szülő mire lenne képes a gyeremekéért...
És majdnem meg is történt minden, de szerencsére csak feltették várólistára a szemét egészségbiztosításiak a kisfiút, és pont találtak is akkor egy megfelelő donorszívet, és az utolsó pillanatban akadályozta meg ezzel a hírrel az anya, hogy megtegye az öngyilkosságot az apa...

Egyszerűen rettenetes, ami ebben a világban folyik, és most nem csak a filmre utalok már.. Hogy csak a pénzen múljon egy ember élete.. Hogy aki gazdag, az megkaphassson mindent, aki meg nem, az haljon meg, ha úgy adódik.. Vagy éppen nyalják ki a seggét is az olyan betegnek, akinek befolyásos hozzátartozója van. De akkor hol van itt az egyenlőség?!

A film ugyan az USA-ban játszódik, de ezeket "pénz ugat"-dolgokat sajnos a saját bőrömön is tapasztalom nap mint nap a munkám során.. felháborító egyszerűen..

És sajna ezen nem lehet változtatni, amíg ez a felfogás uralkodik, hogy a pénzen mindent meg lehet szerezni.

Na jó.. azért legyen a vége kicsit jobb, a történet azzal záródott, hogy a kisfiút csak megműtötték, és a műtét után már egészséges lett, persze az apát lecsukták pár évre, mivelhogy túszul ejtett pár embert. De gondolom, minden szülőnek ez lenne a legkevesebb, ha életerősnek és egészségesnek tudhatja a gyermekét..

És persze, hogy nem ennek kellene a megoldásnak lennie, hogy drasztikus dolgokhoz kell az embernek folyamodnia ahhoz, hogy meghallgassák. De én nem tudnék elítélni ezért egy embert sem, ha ilyet tenne a valóságban, hiszen nem ölt meg senkit, sőt.. egy túsznak sem esett bántódása, stb..


Na mennem kellene aludni. Csak annyi mindenen elgondolkodtam ma.. A barátnőm családja is.. szépen leszerepeltek egy valamiben, na mindegy, ezt talán nem itt részletezném. Meg ma meghalt egy tumoros nő, aki annyi idős volt, mint az anyukám.. Ilyenkor mindig úgy eszembe jut, hogy nem akarom, hogy anyukám meghaljon... bárcsak sose.. ez a legszörnyűbb dolog, amitől nagyon félek..



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat