Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Eszter naplója


Eszke [123872 AL], gazdája Eszter
Kassai kirándulás

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/123872
Kassai kirándulás

21:20
Na ezt jól megszívtuk ezzel az időjárással... :(

Ide Nyíregyházára éjfél körül érkezett meg az ítéletidő, mindenféle villámlással-mennydörgéssel, felhőszakadással stb... egész éjjel esett, nappal pedig folytatta. Reggel nagy telefonálgatás és SMS-írás után végül úgy döntöttünk, csak elindulunk, ha már megkaptuk miatta a szabadnapot, meg leszerveztük stb, de majdnem itthon maradtunk. Lehet jobban is jártunk volna... :(

Fél 10 körül indultunk el végül, szakadó esőben, de akkor még reménykedtünk, hogy hátha Szlovákiában nem esik legalább, ha már a nap nem süt. Annyira tele volt vízzel meg párával meg köddel a levegő a hegyeknél, hogy azokat még akkor is alig lehetett látni, amikor már közvetlen mellette voltunk. És meg lehetett fagyni.

Kassánál úgy ahogy csökkent az eső intenzitása, így kimerészkedtünk az autóból a Tescónál, vettünk kaját, aztán irány a belváros. Persze nem vasárnap kellett volna menni, mert alig volt nyitva valami, de azért megnéztük a zenés szökőkutat, az legalább működött, meg ott pár épületet, ettünk stb. Aztán még kicsit elautózgattunk a városban, annyira hideg volt, hogy meg sem kockáztattunk bármiféle kirándulást olyan hegyvidékesebb területeken, amúgyis sár volt meg víz mindenfelé. Végül is a belváros az szép volt, a külváros az nem annyira, eléggé lepukkant. Kb olyan Budapest egyes elhagyatott részei szintű... Meg azt hittem, hegyvidékesebb Kassa, bár mondom, messzire nagyon nem lehetett ellátni, szal attól még lehet ott voltak a hegyek is :)

Aztán úgy döntöttünk, elindulunk hazafelé, mert sok mindent nem lehetett ott kezdeni, bár akkorra már elállt az eső, dehát... Mindegy, a határnál újra eleredt, de azért elmentünk Miskolcra, de ott is csak a Media-Markt felé, mert addigra már csak fűtéssel bírtuk a fagyot még az autóban is. Elmászkálgattunk ott, meg autóval még egy kicsit elautózgattunk, aztán csak elindultunk vissza Nyíregyre. Végig esőben jöttünk visszafelé is, de nyugat felől elkezdett felszakadozni a felhőzet, úgyhogy pont egy szivárványív kellős közepe felé autózgattunk, gyönyörű látvány volt :)) mintha egy színes kapu alatt akartunk volna átautózni :)) meg ekkor végre megláttuk a hegyeket is, úgyhogy legalább már nézelődni tudtunk :)) Tokajnál meg is álltunk, nézelődtünk kicsit, de aztán végképp hideg volt, sajna nagyon nem tudtunk mászkálni ott sem...

Mire hazértünk, elállt az eső. Szemét, akkor legalább most is esne, ha már az egész napunkat elszúrta!! Na mindegy, legalább láttuk Kassát úgy autótávlatból, úgy ahogy nagyjából; napfénynél és eső nélkül bizti sokkal szebb. Meg most voltam életemben először külföldön. Annyit megtanultam szlovákul, hogy az akció az akcia szlovákul, tele volt a felirattal az összes bolt :) meg jól el is viccelődtünk a szlovák nyelvezeten, meg élveztük, hogy nem értik, mi mit beszélünk össze (bár lehet értették, csak mi nem tudtunk róla :P ), az is látványos volt, ahogy a fiúk pl süteményt meg fagyit stb vettek, mulattunk is rajtuk :))

Na alaposan elfáradtam mostmár így estére, úgyhogy itt most abba is hagyom a naplót, majd ha még eszembe jut valami, holnap bepótolom. Azért végül is nem volt rossz, elhülyéskedtük az utat, dehát... nem így terveztük ezt az egészet. De ha két hét múlva is ilyen idő lesz, akkor meggyilkolászom az időjárást... Bár... mióta világ a világ, és mi Bettivel barátnők vagyunk, ha mi együtt megyünk valahová, ott 99 %, hogy esni fog... nem tudom, ki átkozott el minket, de levehetné már rólunk ezt a rontást... (meg is kérem boszi-húgaimat, szedjék le rólam ezt az átkot, hátha értenek hozzá ;) )

na mindegy :) ez már így történt...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat