Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Eszter naplója


Eszke [123872 AL], gazdája Eszter
Ma csak 2-ig voltam dolgozni :)

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/123872
Ma csak 2-ig voltam dolgozni :)

Szerencsére ma nem kellett 12 óráznom, hazajöhettem délután kettőkor! :)) Nem is bánom, egyrészt azért nagyon fárasztó dupla nappalt menni, másrészt péntekre az összes orvos meg van veszve, ilyenkor már nem lehet bírni velük, elviselhetetlenek...

Amúgy ugyanazt csináltam, mint tegnap, ugyanazokkal a betegekkel, csak két új beteg jött és kettő ment haza. Meg több maszek koloszkópiás volt.

Jöttek viszont ma tanulónővérek, meg egy új dolgozót hozzám osztottak be, hogy én tanítsam be. Szóval a rengeteg munka közben még velük is foglalkoznom kellett. 6 tanulónővért kaptam, 3-at az ötösbe, hármat a 6-osba. Sikerült nekik megmutatni az EKG-t, az infúzió előkészítést, a szondázást meg a szívókészüléket, elmutogattam nekik az infúziós oldatokat, az injekciók egy részét, mi mire való, mit hogyan lehet beadni. Meg vérnyomást mérettem velük, hagy gyakorolják, meg küldtem őket beteget etetni, itatni stb. Egész jó kis társaság, elég érdeklődőnek mutatkoztak.
Az új dolgozóval is jól elvoltunk, megmutogattam neki a dolgokat, meg csináltattam vele a vérvételt, infúzióbekötést, hagy gyakoroljon :) Magyarázgattam, milyen injekciót mivel lehet felszívni, hogyan kell beadni stb.

Azért olyan fura ez a tanítás-dolog :) Még olyan fiatal vagyok, de tőlem jóval idősebbeket is tanítgatok ilyen ápolási feladatokra (persze vannak fiatalok is). Meg új dolgozót is tanítok be, pedig ő is idősebb, meg két gyereke van :) Szóval ez furi, de nagyon jó érzés :)) Szeretek elmagyarázgatni meg mutogatni dolgokat. Lehet mégis oktatónak kellene mennem, akár ilyen kórházi oktatónak, akár főiskolára? :))
Csakhogy a betegekkel is szeretek foglalkozni, és végül is így is lehet oktatni nővérként... Csak így nincs elég idő rá, mert közben el kell végezni a betegek körüli teendőket is. Így is alig tudok időben elvégezni mindent normálisan, annyi sok a feladat...

Na mentem pihizni egy keveset, ma végre tv-t is látok talán :) Holnap meg éjszakás vok.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat