Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Posle Krasno-Zheltye Dni...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Posle Krasno-Zheltye Dni...

2023-08-04

Кино - Красно-желтые дни

https://youtu.be/6EoWN1p3HLM

Застоялся мой поезд в депо.
Снова я уезжаю. Пора...
На пороге ветер заждался меня.
На пороге осень - моя сестра.

После красно-желтых дней
Начнется и кончится зима.
Горе ты мое от ума,
Не печалься, гляди веселей.
И я вернусь домой
Со щитом, а, может быть, на щите,
В серебре, а, может быть, в нищете,
Но как можно скорей.

Расскажи мне о тех, кто устал
От безжалостных уличных драм
И о храме из разбитых сердец
И о тех, кто идет в этот храм.

После красно-желтых дней
Начнется и кончится зима.
Горе ты мое от ума,
Не печалься, гляди веселей.
И я вернусь домой
Со щитом, а, может быть, на щите,
В серебре, а, может быть, в нищете,
Но как можно скорей.

А мне приснилось: миром правит любовь,
А мне приснилось: миром правит мечта.
И над этим прекрасно горит звезда,
Я проснулся и понял - беда...

После красно-желтых дней
Начнется и кончится зима.
Горе ты мое от ума,
Не печалься, гляди веселей.
И я вернусь домой
Со щитом, а, может быть, на щите,
В серебре, а, может быть, в нищете,
Но как можно скорей.

Oroszlányban kezdtem végül a megtisztulásom útjait. Tatabánya, Bánhida, Környe... Mint múló pillanatok peregtek el előttem a nagy semmibe, ahogy a vonat kihaladt az állomásokról. Nem voltak meg az asszociációim a vérző napról, noha hű társam, a Foxi velem volt. Ha akarom, megtehettem volna... De nem akartam. Nem ez volt a cél. És most úgy érzem: Egy jó darabig nem is kerül napirendre. Vannak most súlyosabb harcok az életemben annál, hogy önpusztításba kezdjek. Ihatnék is, mint a gödény, de annak is mi értelme? Kijön belőlem a hatás, és akkor? 10.000 mínusz? Annyira felesleges... Persze ez nem gátolt meg abban, hogy megigyak érkezésemkor a Restiben egy sört, meg egyek egy lencsefőzeléket (Bibibí!!!! Én jobbat tudok!), lévén hogy ugyancsak megéheztem. Maga az út a temetőig két kilométer volt. Elsétáltam a szintén masszívan liminal utcán, ami ugyan létezett, de hiányzott belőle a boldog várakozás... Vagy valami. Mondjuk a tűz... Az öreg bányászcsille is csak tereptárgy volt, nem pedig emlékek őrzője... Sikerült eltévednem, többször kértem, és kaptam több különböző embertől útbaigazítást. Úttalan utakon jártam, ahogy végül a temetőt övező vasbeton kerítés feltűnt a növényzet mögül. Csatang útmutatásai alapján aztán könnyen megtaláltam fogadott nagymamám nyughelyét. Ahogy több bejegyzésemben említettem: Az angyalkákat elvittem neki, és gyújtottam egy füstölőt. Amíg pedig a füstölő égett, addig kiszakadt belőlem minden. Úgy értem: Minden. Mind a "nine yardra való" elfojtás.
Elmondtam, amit éreztem. Elmondtam ahogy éreztem. Néha még fogadott nagyi hangját, és jellegzetes tájszólását is hallani véltem a fák susogásában. És hogy mit mondtam el? Azt, hogy kurvára egymagam vagyok. És érdekesen működöm: Amíg tart egy dolog, nem értékelem megfelelően. Amikor vége szakad, hiányzik. Borítottam a bilit. Elmondtam, hogy PONTOSAN mi történt. Sajnos nem bírtam magam visszafogni bizonyos kifejezések tekintetében. Kiszakadt belőlem a meleg moslék is. Minden mocsok, ami két éve gyűlik bennem, és amit élő ember előtt nem szívesen vállalok fel. Kimondtam: Amióta ennek a dolognak vége szakadt, azóta kb magány szimulátorban élek. Mint amikor a GTA SA fő küldetéseit kiviszi az ember. Lefújták a meccset, és a karakter még mindig ott rohangál a mappon. És próbálja lekötni magát... Valahogy így vagyok vele én is. Lement a fő questline, és most nem tudok magammal mit kezdeni. Nem egy vidám élmény ez... Azt tudom, hogy tényleg csak a karomat kellene kinyújtanom, de sokszor az is nehezemre esik. Így fogok mindenkit elveszíteni. Amit nem akarok, de úgy érzem, hogy jelen pillanatban nem vagyok többre képes.
Elmondtam: Nem szabadott volna tavaly beleugorjak még egy párkapcsolatba. De - mint mondtam - minden csalódással erősebb, nagyobb, hatalmasabb leszek. Én élek, míg ellenségeimet megrágja és kiköpi az élet. Most, a tényleges szabadság kapuján megtorpantam. Pedig mekkora sztori lesz majd! Igen, mindset-et kell cseréljek. Igen, össze kell szedjem magam, mert az a létforma, amit kigondoltam magamnak, teljes embert kíván. Elmondtam: Mi ketten egyek vagyunk. Sokan az életünkre törnek, és mégis kitapossuk magunknak az utat. Ha úgy tetszik, törjük az utat másoknak. Őneki is túl kellett élnie az életet. Őneki is ott volt a szarvasgyilok a hátában. Mindkettőnk túlélő - bár fogadott nagyim level 99-es. Kőkemény nagyi volt. Senki és semmi le nem tudta győzni - kivéve azt a kurva rákot. De megmondta anno: Ő sem akart már tovább élni. Mire lehamvadt a füstölő, megjelent egy BASZOM NAGY nyúl. Egy mezei nyuszi. Tisztes távolságban leült az úton, és onnan nézett bámészan felém. Valamit mondani akart nekem. De süket voltam, hogy meghalljam... Azt mondják: A nyúl az életet hozza el. A pogány időkben a nyúl a termékenység, a jószerencse, az újjászületés szimbóluma volt. Lehet így akartak jelezni az égiek hogy lépjek tovább? Lehetséges. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse - mondták a 101-esek anno. Egy biztos: Itt az idő. Nem tudom, hogy minek az ideje, de itt van.

"After the yellow-reddish days
Winter will begin and end
Sorrow of mine,
Don't be sad, look happier
And I will come back home
Shield in hand
Or maybe lying on a shield
Covered in silver
Or maybe without a penny in hand
But as soon as possible"



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat