Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ral OFF Riverwood naplója


Saladin [4853 AL], gazdája Ral OFF Riverwood
Hadijelentés 2

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4853
Hadijelentés 2

2023-12-04

Csapataink pénteken, kemény harcokat követően áttörték a Szindikátus imperialista sejtjének a védőállásait, és megsemmisítették a maradék erőket - a Konzervatív Kapitalista Unió utolsó csapatait. A Berill Lompos, Topáz 12, Ónix 7, Szellem 67, valamint az Űrgolyhó, és Kroglon segédcsapatok fényes győzelmet arattak - Foxtrot oldalról Foxtrot Wraith FW Spectre 64; a Szent Szövetség oldaláról Valentinus Gladius kormányzó; Űrgolyhó oldalról Bernard Asshole, és Lord Amok; Kroglon oldalról Skat vezér vezetésével. Saját veszteségeink elhanyagolhatóak - részben csapataink hősiességének, részben a rengeteg zsákmányolt ellenséges utánpótlásnak köszönhetően (energiacellák, élelmiszer, IFAK/FAK, Stimuláns modulok, fegyverek, hadianyag, valamint járművek). A katonai vezetés, valamint Fort Foxtrot lakossága kitörő örömmel fogadta a visszatérő csapatokat.
Az általunk megszállt területeken statáriális jogkört kaptak a csapataink. Minden ellenálló azonnal kivégezhető."

Kivonat egy meg nem nevezett zöldkabátos utolsó naplóbejegyzéséből

"Nem tudom, hova fognak még lesüllyedni ezek a szemetek... Nem vártam tőlük igazán sokat - négy éve tart a háború, de egyre aljasabb módszerekkel próbálnak operálni. Nekünk egyszerű a képletünk: Tüzelni minden ellenséges objektumra, amit csak érünk... Bár ma kellemetlen flashback-em volt: Döbbenten láttam, hogy nem egy kékkabátos szemétláda tüzelt ránk vissza. Emberek is, sylvaniták is... Megint testvér ölt testvért, akiknek együtt kellene élniük egy öreg, odvas fa tövében. Sokminden odaveszett ennek a tetves háborúnak - veszteségeinket lassan nyomon sem tudjuk követni. Ami engem illet... Nos, teszem a dolgomat. A többiek nem feltétlenül ilyen szerencsések. Mindennap térnek haza a Polgárháború alatt elveszett családok illetve egyének - azért, hogy fél karral, sántán, sérülten, veszetten, betegen, rémálmoktól hajtva újra fegyvert fognak. Amíg az eltűntek listája csappant valamelyest, addig az elesettek/szolgálat közben eltűntek száma egyre gyarapodik. A kórházaink, harctéri kórházaink dugig vannak... Tegnap egy morrhor kapott kibernetikus mancsot, ma pedig egy kroglon fél fejét hegesztették vissza a helyére. Az erős stim-ek ellenére is azért jócskán rángott az arca a folyamat közben. Van egy ember lány a seregünkben - mindenféle komolyabb felszerelés nélkül, játszi könnyedséggel hatástalanított ellenséges katonákat, akik egy állami barbershop épületébe húzódtak vissza. Bedobott egy fojtógránátot, aztán egyesével szabdalta össze a kimenekülőket rozsdás vibropengéjével. Utóbb nem faksznizott - felgyújtotta az egészet. Utána egy zsákmányolt gravitankkal megindult a csatába, és úgy küzdött, mintha az élete múlna rajta. Rodolph parancsnok pedig egyre veszettebbül harcol. A kis vulpin félelmet nem ismerve veti magát a harc forgatagába - sugárvetőjével apró darabokra szaggatta az ellenséges első vonalat. Bekapott ő is pár lövedéket, sőt a geiselit páncéljának a jobb váll-lapja szilánkokra hasadt, de csak ment tovább. Mondják: Annak idején, a harcok előtt pszichológus volt - a pszicho megmaradt, a tudás valahol elveszett...
Fort Foxtrotba térünk vissza egy-egy szolgálat után. Nem tudom, mit lehet szeretni ezen az átkozott romhalmazon. Az utcákon sok a szemét, folyton sötét van a tetves harci zsilip miatt. Egy tetszik benne: A Lompos Farokban Réka Róka mindig jót főz. Alapból egy kis mosolygós golyó nagy fülekkel, de ha fel kell érni a sütőt! Akkor a kis golyóteste megnyúlik, és gond nélkül főz... Ilyen szép, kecses vulpint sosem láttam. Rékáék csinálják Fort Foxtrot legjobb, legpuhább ágyait is. Róka Tomi angyali türelemmel faragja ki az ágyakat. Én is általuk készített ágyon fekszem. Néha hiányzik az ágyam kényelme - de ott meg a rádiók recsegése hiányzik... Visszagondolok ilyenkor az Elektra IV otthonos kényelmére, ahonnan száműztek. Vajon visszatérhetek-e még oda...?"



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat