Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

V.u naplója


ánya [100462 AL], gazdája V.u
Papa

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100462
Papa

I won't forget his smiling face

a hamvait?
hamu lesz egy emberből, egy lélekből, egy apából, egy férjből, egy nagypapából?
Tegnap előtt még rám nézett. Én pedig nyugodt voltam és vidám, hogy minden rendben és javul! És másnap meghal? Papa én még ott nem búcsúztam el tőled! Én visszavártalak! Nem tudom elhinni egyszerűen.. Tudom,hogy Veled álmodtam, de nem emlékszem. Kértem, mielőtt elaludtam, hogy Veled álmodjak, és mondj el mindent, amit szeretnél, és én is elmondhassak mindent, amire nem volt alkalmam. És nem emlékszem,mit mondtál.
Nem foglak elengedni.. Nekem semmi lesz a hamu,ha az leszel. Nekem örökké egy nagydarab pocakos,mindig mosolygós ember maradsz, és azt fogom képzelni, hogy csak nyaralsz. Olyan hirtelen történt Papa,én ezt nem tudom elfogadni.. Már semmi nem lesz ugyan az. Karácsonyra is Téged kérnélek, de nem lehet.. Ott lesz a helyed,de Te nem ülsz majd ott.. Ha bemegyek a házatokba, nem tudok egyből bemenni a szobádba megnézni, hogy ébren vagy-e, vagy épp rejtvényt fejtesz,mert nem leszel ott. Üres lesz a karosszéked, gazdátlan hever majd a szemüveged.
Akkora üresség. Akkora semmi. Mintha még mindig itt lennél. Nem tudom elképzelni, hogy megálljon a szíved. Olyan erős voltál mindig! Te voltál a halhatatlan hős.. Ugye el tudod olvasni,amit most írok? És ugye nem haragszol,ha sírok? Azt mondják, gondoljak arra,amit tanítottál. Hogy éljek úgy, becsületesen és tisztességesen. De akkor is Hiányzol! Akkor sem tudok vidám lenni. Ha a szépre gondolok,akkor is csak fáj, mert tudom, hogy a múltból kell éljek.. Pedig szerettem volna, ha megéred, ahogy felnőtt leszek. Hogy a legkisebb unokádra is büszke lehess.
Ha lemegyek, nem fogsz ott várni. Ha kimegyek a kertbe, nem leszel ott. Ha tekerek az utcán, nem sétálsz ott a botoddal. Nem adhatom neked oda a csokirészem..
Mikor a mamáért mentünk gunarasra, ott volt a polcon az arcszesz,amit én vettem Neked. Kiskoromban vettem azt először, és azt mondtad, hogy máskor is azt vegyek,mert olyan jó. És talán mindig gondoltál rám, mikor használtad. Akkor is, mielőtt rosszul lettél. Anyáék behoztak egy csomó képet Rólad. Van, amin ülsz, és előtted az asztalon egy bénácska ajándék, amit én csináltam:) Egy fénykép, amit én csináltam, és rám nézel rajta..

Olyan rossz,hogy hamvasztva lesz.. Szerettem volna kimenni a sírjához.. Hogy csak Ő legyen ott, és én. Mindegy, ha ő így szerette volna, akkor legalább neki jó legyen.
Megnéztem a zárójelentést.
És az anyakönyvi kivonatát. Olyan jó volt nézni. Régies írás, szép betűk, apja neve,anyja neve, foglalkozása, kora. Elképzeltem, mikor született, hogy örültek neki, milyen lehetett az apukája és anyukája.

Csak nézem a képét. És egy olyan meleg tekintet néz vissza rám.. Mintha azt mondaná,hogy "Itt vagyok, ne sírj, élek még!" de nem..

12:30kor halt meg. Amikor én még azt hittem, él.

Néztem a kamerán pár videót. Múlt karácsonyit.. Karácsony.. semmit sem fog érni ezentúl.. Alig van felvéve, de a nevetése, a hangja.. Olyan jó nézni.. és mikor újlakon van a testvérénél.. pár éve meghalt a fiú testvére.. az öt gyerekből már csak a lány testvére él.. és nála voltak.. olyan aranyos volt.. ahogy beszélt.. hogy figyelte a madarakat, akik a vödröt keresték, mert addig abból ittak, és szólt a mamának, hogy tegyenek ki vizet,mert ott volt a sok madár.. hogy ennyire tudta még őket is szeretni.. nincs semmi tárgyam tőle.. de majd hozok tőlük valamit..

Papa olyan rossz, hogy már fentről figyelsz.. hogy mostmár aztán abszolút megkell felelnem,jónak kell lennem, mert te látsz, és nem akarok neked csalódást okozni.. és tudom, hogy segíteni fogsz fentről, ahogy eddig is tetted.. és remélem, hogy éreztetni is fogod velem,hogy itt vagy, és velem leszel álmomban és a gondolataimban.. velem leszel,ha focizok,ha tanulok, ha sírok,ha nevetek.. úgy sajnálom,hogy nem láthattál utoljára és én sem láthattalak.. már az arcod sem tudom magam elé idézni,mikor az egyik szemeddel néztél a kórházban.. minél több emléket akarok előkotorni,annál mélyebbre süllyednek.. mint a mocsárban, hiába kapálózok, annál előbb elmerülök..

csinálni fogok Rólad egy videót:) elkérem az összes képed.. és lehet szomorú lesz a zene,pedig te biztos vidámat szeretnél.. de szép lesz,ígérem..

Mindig az ovis meg másodikos "szerelmeimmel" cikiztél.. hogy odamentél ám az anyukájához a bankba és ezt meg azt mondtad.. nagyon zavart és idegesített, de akkor is vicces volt.. és mondtam, hogy majd ha lesz férjjelölt, vagy egyéb, akkor bemutatom neked.. és nem vártad meg.. engem mért nem vártál meg??? mért kellett ilyen gyorsan és hirtelen elvágni a gyerekkorom "fonalát"? mikor fekszem az ágyban, összekuporodva, egy zsiráfot ölelve, ugyanolyan gyereknek érzem magam,mint 5 vagy 10 évesen.. nemtudom, megváltozik e ez valaha.. gyereknek érzem magam, egy gyereknek,akinek szüksége van a nagypapájára.. egy gyereknek, aki még képtelen felfogni a halál fogalmát.. annyira kéne,hogy fájjon, de mégsem érzem ezt.. sírok,mert itthagytál, mert az eszem tudja, hogy nem látlak többé, de a szívem.. nem enged el és olyan,mintha még itt lennél.. mintha elsem mentél volna.. mintha a kórházban lennél és én várnálak haza.. pedig érted ég a gyertya.. egyszerűen velem vagy és kész!

I wish you were here with me tonight..
I miss you more whenever I think about You..
majd az angyalok lefordítják Neked odafent..:(

Papa,aludj jól,és vigyázz mindenkire.. és kérlek,hogy hadd álmodjak Veled..
már tudom, mi lesz a karácsonyi ajándékod.. és sajnálom, hogy csak most jutott eszembe..

PAPA MINDENKINEK ISZONYATOSAN HIÁNYZOL ÉS TELJESEN ÉRTELMETLEN NÉLKÜLED AZ ÉLET!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat