Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


nomenestomen [186356 AL], gazdája Virág
Anne Frank naplója

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186356
Anne Frank naplója

"...kóválygok egyik szobából a másikba, le és fel a lépcsőn, és úgy érzem magam, mint egy énekesmadár, melynek szárnyát kegyetlenül letörték, és most neki-nekiverődik szűk kalickája rácsának a vaksötétben. "Ki a szabadba, a szabad levegőre, a vidámságba!", kiáltja bennem egy hang. Már nem is felelek, ha hozzám szólnak, lefekszem a díványra és alszom, hogy ha már elmulasztani nem tudom is, legalább lerövidítsem ennek a csendnek és iszonyú szorongásnak az idejét."

"Esténként, az ágyamban fekve börtöncellába képzelem magam, apátlanul-anyátlanul. Máskor az országúton kószálok, vagy azt látom, hogy a mi Hátsó traktusunk lángokban áll, vagy hogy éjjel ránk törnek és elhurcolnak minket, én meg kétségbeesésemben az ágy alá bújok. Mindezt egész testemben érzem. És utána még azt is, hogy ez majd a valóságban is megtörténhet!"

"Nem is tudom, bár erről nem tudnék senkivel sem beszélni, mert rögtön elsírnám magam. A sírás óriási megkönnyebbülést jelent, de csak ha van kinek kisírnod magad. Akárhogy is, minden érv és igyekezet ellenére, napról napra, óráról órára egyre inkább hiányzik az az anya, aki engem megért."

Néhány kiemelt rész a könyvből, amit most olvasok. Néhol azt hiszem, hogy a kislány (14 éves) teljesen úgy lát dolgokat ahogy én. Pedig ő bujdokol és próbálja az életét menteni...

Nem vagyok depis, mielött mindenki kombinálni kezdene. Remekül vagyok. Csak egy kicsit bánt, hogy tegnap megint a szemét arcomat mutattam. "Valószínűleg" én reagálom túl.
Anyu nem éjszakázott itthon. Tiszta gyönyör. Nincs porszívózás, koránkelés, bevásárlás. Az a legfurcsább az egészben, hogy szó nélkül megcsináltunk (főleg Zoz) ma reggel mindenfélét, amiért anyu folyton pattog, ha itthon van.

Hazagyütt. "Hun voltatok?" "Neoton Familía koncerten." "Milyen volt?" stb... "Amióta Jimmy meghalt, nincsenek jó koncertek." Anyám kérlek, nézd el nekem, hogy erre most nem válaszolok.

Már 2 napja hozzá sem nyúltam a tanulnivalóhoz. Ma már muszáj lesz. Megyek is egy kicsit, kiülök a kertbe aztán... Nézem az eget, birizgálom a macskákat, idegelem a kutyát.

Ámen!

Olvastam. Volna. Ha a szomszéd Nagypofájúnak a kölkei nem most ünnepelnék a szülinapjukat. Hogy tudnak így visítani???
Aztán nekiálltam füvet nyírni. Önszántamból. Persze. Hogyne. Kell a vacsora. Már épp kezdtem azon agyalni, hogy átdobok valamit, ami robban és gyorsan ég. Talán még repeszeket is szórhatna. Erre deus ex machina... Felbögnek a hangszórók. Ismerös dallamok. Mintha a telefonom is így csörgött volna régebben... Neeeem! Ezek suttyók! Vagy?.... Ez az. Odarohan hozzám Zoz egyik haverja és már énekeljük is. "What the hell are you waiting for?!"

Tündérkiránylány. Az! Hülye.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat