Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


nomenestomen [186356 AL], gazdája Virág
Snoopy returns

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186356
Snoopy returns

Szóval a hétvége...
Először egy költői kérdés. Miért van az, hogy amikor úgy érzi végre az ember, hogy hosszú idők után úgy igazán boldog, akkor beüt valami hirtelen, ami a mélybe taszít? És még beléd is rúg egyet a biztonság kedvéért.
Szombat reggel gyors bevásárlás, aztán tűzés ki a vonathoz és irány a nyócker. Betoppanunk apumékhoz. Teljes csönd, srácok sehol, apám a mostohabátyámmal egy dvd meghajtót operál. Csatlakozunk. Apám, mint fő technikai zseni a családban és Zoz, mint leendő informatikus rögtön nekiálltak felboncolni az alanyt. Rendesen lecsupaszították, megvolt a gond is, megoldották, aztán jött volna az újraösszerakás. Na itt szokott eljönni az a probléma, amire nem figyelnek a fütyis egyedek még akkor, amikor szétbarmolják a cuccot. Apám fogja a kezében a burkolatot, Zoz meg magyaráz, hogy mit hogyan hol és mennyire. Szerényen megjegyzem, hogy szerintem fordítva kéne azt visszatenni. "Nem, nem, így kell azt!"-kántálják kórusban. Nyomják, mit állat, feszül, minden. "Higyjétek el, hogy fordítva volt! Nézzétek már meg a burkolat belsej..." Nem úgy volt! Ez így lesz jó!" Újabb 2 perc legozás. Csendben figyelem. Nemsokára: "Lehet, hogy Pufinak van igaza..." Pufi elégedetten mosolyog. Apám megfordítja a burkolatot ás az olyan simán belecsúszott, mint... őőő...szal simán. Tanulság: továbbra is kreténnek tűnhetek, de rejlenek bennem ambiciók. Ezek után elhúztunk a bótba. De nem akárhogy. Autóval!!! Méghozzá nem is akármilyennel! Biztos emlékeztek még anno arra az Audira, amiről mítoszok keringtek a családban, de sosem akadtam össze vele. Hát most nagyon összeakadtam vele. Ááááá! Metálkék Audi A8 quattro 2,8-as motorral, feltunningolva egy rakat extrával. Azt hittem, körbehugyozom a bokám. Beültünk és nekivágtunk. Jáááájjj... Fehér bőrülés, mitomén milyen faberakás, amit muszáj volt végigsimítanom a kezemmel. Épp akkor hirtelen valaki rátette a kezét a kezemre. Ijedtség. Igen, kicsit elmerengtem. Apu látja, hogy tetszik. Mondja is mit tud az autó. Én meg csak nézek. Nem lehet egy ilyen kocsit etetni. Még mázli, hogy apám cége állja a költségeket. 16 litert zabál a drága a városban. Szóval akkor a dupla kipufogó sem dísz. De mindezt át is érezhettem. És hallani sem semmi. A kilóméter órán 260-ig volt számozás, de apu még nem ment el odáig. :) Na de folytassuk! Szóval bevásárlás. Vettünk kockacukrot is! :D Apu folyamatosan szivatott a boltban míg sorbanálltunk. Na de ezt nem részletezem. Jól szórakoztunk. Aztán délután dvd-zés meg gépezés. Megnézette velem apu a Harry Potter első 2 részét. Nem is rossz. De a Gyűrűk Ura marad a favorit. Aztán szunya. Axellal. Mert neki muszáj mellém feküdnie. Baba.
Ma folytatódott a dvd-zés. Star Wars 3. Sithek bosszúja. Gábor teljesen átszellemülve, szinte már transzban. :) Apám beszólogat a filmbe. "Szörnyű vagyok, nem? De nagyon jó!" Aztán kiszúrtam, hogy megy valamelyik adón a Knight Rider. Beszarás. Nanáhogy ott tespedtem és visszafejlődtem. Nyugodtan röhögjetek, akkor is jólesik nosztalgiázni. Gábor közben szekrény-leltárt tartott. Előkerült egy fából készült kígyó. zoz megkaparintja és elkezd vele csapkodni. "Tök jó! Ez fa?"-és fejbevágja az elötte üllő Dénest. Dödö:"Igen!! Fa!!!" :DDD Ezek után folytattuk volna a dvd-zést, ha nem kezd el csörögni a telefonom. Na ki volt az? Nagyikám. Menjünk be hozzájuk körtéért. Mindez szép és jó, csakhogy a háttérből olyan szinten szűrődött be nagyapám üvöltése, hogy apu is vágta rögtön a szitut, elég volt az arcomra pillantania. Aztán Nagyi kérte, hogy adjam át a telefont. Apu is kapott kostolót. De ő nem bírta. Majdhogynem visszaüvöltött. Hallottam, ahogy remeg a hangja. Mondanom sem kell, hogy miután letettük, rögtön cigi után nyúlt és tajtékzott. (Engem a kivert a víz, mert pont tegnap tudtam meg, hogy apunak gyógyszert kell szednie a szívére.) A nap hátralévő részére totál lehangolódott. Én tudom, hogy ez az, amit nem szabad ilyenkor. De jobbnak láttam, ha hagyom. El is mentünk Csanáddal görkorizni. Állati jó az a görkori!!! :) Kéne vennem olyan kereket. Na mindegy. Szóval ki az üllőire, át a Petőfi hídon, ott ejtőzés a ZP melletti parkolóban, aztán el a Műegyetem elött suhanás, át a Szabadság hídon, el a Csarnok mellett, aztán vissza az Üllőire. Visszatértünk után pedig indulhattunk a nagyszülökhöz. Apuval és Csinivel. Odaérünk. Felmegyünk. Nagyi volt csak otthon. Állítólag nagyapánk annyira kiakasztotta, hogy inkább lelépett néhány órára, aztán mire Nagyi visszaért, nagyapánk elhúzott. Szóval felkaptuk a motyót és hamar odébbálltunk. Mi lehet ott most...
Folytatása holnap következik, mert "egyesek" képtelenek befogadni ezt a sok érdekfeszítő infót. Kretén Béla.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat