Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


nomenestomen [186356 AL], gazdája Virág
2007-05-15

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186356
2007-05-15

Csá!
Előre bocsátom, hogy kell pisilnem. Ez csak azért szivacs, mert papucs befeküdt mellém (jobban mondva rám) és beszunyált. Ehh...
A ma a majdnem-ek jegyében telt. Majdnem elküldtem valakit a picsába, amikor összeakadtunk és beszólt, de aztán megemberelte magát és "belátta" (el nem ismerte), hogy ő volt a segg. Aztán majdnem összehozta nekem Barbi a 8 napos munkarendet élesváltásal, de végül anyuja módosított a terven.
Jééé, papucs keze mozog. De ő alszik. Elvakarászgatja itt magát.
Na banyek, zuhog az eső.
És ég a gyomrom.
Helyzetjelentés vége.
Voltam tegnap összrokoni pofaviziten. Nagyszülők, tesókák, fater. :D Szokás szerint jól telt. Csak nagyim panaszkodott megint egy csöppet. Elmesélte, hogy járt a minap. Fel akart engem hívni, de valamit félrenézett a telóján és hazatelefonált Vörivárra ("E.T. hazatelefonál..."), amit ki más, mint a picsáját otthon vakarászó anyám vett fel. Nagyikám pedig ha már így járt, "beszédbe" elegyedett vele. Itt akár meg is állhatott volna Nagyim a történet mesélésében, mert ismerve mutert, lejácchattam volna a produkcióját. Zanzásítva azt nyomta, hogy én mekkora szemétláda vagyok, meg hogy most szarrá keresem az agyam, és mindent megtartok magamnak, és hogy Zoz miattam nem fog tudni továbbtanulni. Erre Nagyim nemes egyszerűséggel csak annyit mondott neki, hogy a gyerekek taníttatása a szülők dolga és nem a testvéreké.
Tudjátok anyám egész nap otthon ül, nem dolgozik. Tesóm 1 évre van az érettségitől. Suli mellett dolgozik majdnem minden nap. Közel egy milkát összeszedett már az elmúlt hónapokban. Anyámnak. Mert anyám elvette tőle a bankkártyáját. Öcsém ebből a pénzből 1 forintot sem lát. Nem édességre meg játékokra, még bérletre, meg osztálypénzre sem futja neki. Télen egy szál vászoncipőjében mászkált melózni, míg anyám minden héten új csizmával, meg rucikkal állított haza. Közben 140 000 Ft-os tanfolyamra iratkozott be, amiből végül nem ment el vizsgázni, mert fosott. Erre most megint nekivágott, de nem azért, hogylevizsgázzon, hanem mert jó bulinak tartotta. Közben nagy büszkén hangoztatta tesójának, hogy már csak arra vár, hogy mi mikor tudunk munkába állni és eltartani őt, mert hogy ő nem hajlandó tovább keccsölni. Emellet a házimunkák ellátását nekünk kellett teljesíteni, amivel ha késtünk, vagy amire ha nem maradt idő a leckekészítés miatt istenesen le lettünk baszva némi ütlegeléssel kísérve. Dícséretre sosem számíthattunk, még a bizonyítványunkat sem nézte meg. Az pedig már csak hab a tortán, hogy dugdosta előlünk a kaját. Azt már el sem mondom, hogy mit tett, amikor kiléptem az ajtón. (6 fokos betonlépcső vezet a bejárati ajtóig...)
Csoda hogy majdnem elbőgöm magam, ha ezek az eszembe jutnak. Örülök, hogy leléceltem és soha nem fogom megbánni. Ne tartok igényt az anyámra. Csak Zozt sajnálom.
Ez most itt kijött. Egyébként már lezártam ezt magamban hónapokkal ezelött. Csak egy nagyon rossz emléknek tartom.
Most már éhes is vagyok. Fel kéne ébresztenem hapsit...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat