Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


nomenestomen [186356 AL], gazdája Virág
2006-12-23

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186356
2006-12-23

Jó reggelt! Hallja ezt egyáltalán valaki?
Cyvy még itt durmol mellettem, sötét van, alig látom a billentyűzetet. Ez nagy öröm, amúgy is olyan szarul tudok gépelni laptopon. Ha itt-ott kihagynék néhány betüt, sorry...
Ma reggel, miközben kitotyogtam a fürdőszobába (és bevágtam a fejem az ajtófélfába - most látom magam elött cyvyt, ahogy röhög, miközben ezt olvassa - na ja, ő látta gyerekkori videofelvételt róam...), megállapítottam, hogy mcsoda mázli, hogy engem a problémák csak egymás után, szép sorban érnek. Tutkeráj. :D
Közben egyébként leszóbeliztem angolból. Na persze az sem volt egyszerű, miért lenne az. Kezdetnek majdnem eltévedtem a pszf-en, amit most átépítenek és nagy a kopácsolás, ideális egy szóbelire. Aztán leültemm egy "enyhén" szoc-os beütéseket magán viselő sötét folyosóra várakozni. Volt ott két csaj is. Az egyik éppen nyivákolt valamit a másiknak, miközben kopácsolt a linoleumon a tűsarkú csizmájában. Megkérdeztem tőlük a biztonság kedvéért, hogy jó helyen járok-e nyelvvizsga miatt. Erre a nyivákoló odanyomja nekem, hogy ő most jött ki. Ennyit. És? Ki nem szarja le? Bár a kérdésemet úgy, ahogy megválaszolta ezzel, de ezek után nem csodálkozom, hogy nem ment neki a szóbeli... Kis idő múlva aztán befutott egy srác is. Igen felkészülhetett, még toll sem volt nála. Miközben végigelemezte a kitűzőket a táskámon, kifejtette, hogy ő már harmadszorra van itt. Ehh... Remek. Képzelhetitek, milyen jó volt így bemenni, pláne, hogy volt olyan rész a könyvemben, amit nem vetünk órán, és amit nem tudtam beseggelni az időhiány miatt. Na és mit húzott ki kisvirág? A tokaji borról szóló cikket. Én, naív azt hittem, hogy majd elég lesz, ha beszélek a régióról, meg a tokaji borokól. De nem. Belekérdeztek az alkoholos meg nem alkoholos piákba is. Itt kellett elővennem, amit még elsőben tanultunk. Mondjuk, nem voltak annyira szemetek a vizsgáztatók. Ha valamit nem vágtam, rávezettek. De ezt lezámítva, minden flottul ment. De azt nem fogom elfelejteni, amikor rákérdeztek, hogy tudnék-e valami jó sztorit mondani a gyakszimmal kapcsolatban. Hehhheeee. A kis disznók. Nanáhogy, de az tabu. Nagy kacaj. Kisvirg bevágódott. Szóval nem lesz ezzel nagy gond. :)
Szakdogámmal úgy állok, hogy legalább már tudom a cmét. De most meg a konzulensemet nem tudom utolérni. Tegnap is bemntem fogadóórájára, amire ő nem jött el. Most hajkurászhatom emileken keresztül.
Na cyvy most ébredt fel. Bár ebben azért nem lennék olyan biztos. Csak ül mozdulatlanul vagy 5 perce. ... Na most megmozdult. Pislogott egyet. És felkelt. Na akkor lámpát oltok.
Nagyn nincs karácsonyi hangulatom. Tanulhatok a csütörtöki szigorlatomra. Amiről persze megint terjengenek, a nem túl jó hírek... Szóval még hátra van 2 szigorlat, ahol csak úgy írtják a népet. Már nagyon unom. Az utolsó évben, amit a fősuli művel a végősökkel... Szopás van na.
Meséltem, hogy Talabos 3-ast adott nekem? Aztán amikor mentem beiratni, elkezdett azután érdeklődni, hogy nincs-e valami Pásztor akárki nevű rokonom Csepelen, mert akkor az neki egy nagy pajtása. Hö? Nincs. Kis alföldi család a mienk. Csak alig van néhány gyerek a családban... :D
Tozo meg adott egy 2-est. Csak azt nem tudom, mire. Utálom a csoportos felelést. Ilyenkor a mindenkiből kitör az "én akarom hamarabb mondani, nehogy a másiknak jusson eszébe". Én meg csak nyugodtan üldögéltem ott. Mentem 2 kört, aztán szerintem azért kaptam kettest, mert ott voltam minden órán. Pedig elolvastam nagy részét az elolvasnivalóknak. Nah mindegy. Csak az egy zavar, hogy azóta Barbi elkönyvelt engem szóbelin leblokkolósnak és ezt minden alkalommal, amikor a vizsga szóbakerül bemondja nekem. Tudom, hogy nem akar rosszat, de nekem szarul esik hallgatni. Tudom magamról, hogy nem vagyok a szavak embere, de a szóbeli vizsgáimon mindig jól szerepelek. Mindig. De a csoportos egymást való eltiprásban nem veszek részt.
Szóval most valahogy nem akarom a karácsonyt. Nem is vettem ajándékokat. Nem is kértem. Mégis mindenki nyomja itt nekem a nagy karácsonyi készülődéses dumát. Meg beosztják az én időmet. De nem izgat. Ha nem ellenkezem, hamarabb elintézik. Úgy sem úgy történnek a dolgok, ahogy én szeretném. Bár nagyon vonz a gondolat, hogy szarjak bele a világba. Komolyan azt fontolgatom, hogy nemsokára beiktatok egy kis nyugit, ami abból fog állni, hogy kivonom magam a közösségi életből. Szépen kikapcsolom a telefonom, nem jelentkezem be skyp-ra meg msn-re, nem válaszolok az emilekre. Mert nem akarok. Mert elegem van, abból hogy jópofizzak mindenkinek és sokszor halál feleslegesen. Csak az időmet veszi meg a kedvemet. Így legalább jogosan fognak leb@szni, hogy szarok rájuk. Szal ez van. (Most gondolom, megy a lesajnálás meg az elítélés azoknak a fejében, akik ezt olvassák. Mert ők is kiszámíthatóak ám. És sokan azt gondolják, hogy akik nem kiszámíthatóak és nem a tőlük elvártat teljesítik, azoknál valami hibádzik.)
Kéne reggelizni.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat