Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


nomenestomen [186356 AL], gazdája Virág
Kiesett egy nap.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186356
Kiesett egy nap.

Van mesélnivalóm! :DDD
Lévén szombat, elindultunk Szentendrére, hogy kipofozzunk egy házat. Mint később kiderült, anyu főnökéét. Úgy volt megbeszélve, hogy Szentendrén felszed minket az emberke kocsival és kivisz a vityinlóba. Nos. Kimentünk itthon a "retyó" vonathoz (aminek elöbb érzem meg a szagát, minthogy meglátnám a kanyarban). Megérkezünk Szentendrére, anyu telefonál neki. "Most indult. Fél óra múlva itt lesz." Amikor letelik a fél óra megkérdem anyut, hogy honnan jön az ürge. "Kecskemétről." Kecskemétről??? Fél óra alatt? Mivel? Concorde-dal? Máris azon agyaltam,, hogy várhatunk még vagy egy órát rá. Ekkor csörög anyu telefonja. Mindjárt itt van. Anyu elejti, hogy egy szürke BMW-t keressünk. Jaaaah, vagy úgy! 20 másodperc múlva begördülni látok egyet 30 méterre elöttünk. Csakhogy egy feketét. "Anyu, én csak egy feketét látok." "Akkor ma azzal jött." Jaaaaah, ahaaa. Bocs. Erre Zoz:"Biztos reggel még rákakikált a szürkére egy légy, aztán kénytelen volt a feketével jönni." Hangosan röhögök és közhírré teszem, hogy mindjárt magam alá csinálok a sok izgalomtól (Szentendre, HÉV végállomás, "kisebb" tömeg). Odaérünk. Egy szimpatikus ürge fogad. Ákos. "Szálljunk be." A legújabb modell, dísztárcsákkal, iszonyat külsővel, azok a reflektorok... Anyu és Zoz a kocsi vége felé menekülnek. Erre Ákos: "Valaki üljön előre is." Szerintetek? Nem kellet kétszer mondani. Ugrottam. Beültem. Ááááá.... Bőrülés, a műszerfal gyönyörű fa, computer és duruzsoló zene. Kigördülünk a piros lámpához. Sárga, zöld. Rálép a gázra. Hátracsúszom az ülésben. Puha és kényelmes. Felhangosítja a zenét. Nem tudom, mit hallgatott, de jó volt. Amikor üres volt az út, felváltott. Ezt nem tudom elmondani...
Megérkezünk a házhoz. Ehh. Az az igazi mediterrán típusú ház, kövekből, fából. Csinos kis darab volt. És mint késöbb kiderült, nem is olyan kicsi. Belépek. Marha jó a ház. Süllyesztett nappali. Sok szoba. Ízléses elrendezés. Gyönyörű fürdőszoba. Aztán észrevettem egy lépcsőt. Odafennt 3 szoba. Egytől egyig szép. Közben Ákos felajánlja a hűtőt, ha szomjasak volnánk. Benézek. Azok leszünk. Lemegy a garázsba. Az is van??? Késöbb lenéztem. Hja, akkora az alapterülete, mint a földszint és az emelet együtt. Aztán! Kiszúrtam egy kis folyosót odalennt. Elindultam. Még vagy 3 helyiség. Az egyikben egy motorcsónak napfényteteje. Már nem tudtam anyáméknak elmagyarázni épkézláb, mivan odalent.
Elkezdünk dolgozni. Egyszer csak bejön Zoz, hogy az egyik kertész rámizgult. Remek. Odakinnt ugyanis 4-5 emberke kapart. "Nem főznél nekünk egy kávét?" Heee? Nem. "Miért?" Banyek. Van elég dolgom anélkül is. Erre besérült. Ki nem szarja le. Aztán csak szóbaállt velem. Rögtön leszűrtem, hogy nem egy észlény. De legalább rövid beszélgetésünk alatt, rájött, hogy nem lesz itten semmi sem. Még azt is megjegyezte, hogy nem hasonlítok anyámra (szerencsére). Tovább dolgoztam. És felfedeztem még ezt-azt. Pl egy snowboard-ot. Meg motoros szerkót. Van hozzá egy Kawasaki is. Ehh...
Meló végére már tudtam, mi kellene, hogy legyen az életcélom. Legalább ennyit összekaparni. Ehh...
Jön Ákos, hogy hazavisz minket. Behalok. Kimegyünk a kocsihoz. Anyu, mint a seggbelőtt nyúl, rohan az első ülésre. Oké, látom ezt még ő is észreveszi. ;) Hazaindulunk. Megint az az érzés... :D Csak egyszer érezném ezt úgy, hogy én uralom. Közben megbeszéljük, hogy hol lehet jókat bulizni, meg hogy milyen jó dolog a motorozás, stb. Begördülünk Vörösvárra. Az emberek fejét kellett volna látni, ahogy elsuhan elöttük ez a fekete csoda. Bekanyarodunk az utcába. Megállunk a ház elött. Nem vagyok felvágós, de azért előjött ám... Nem sokszor adatik ez meg na. Itthon anyu előjött egy szemét ötletével. "Jó parti ez az Ákos. Pont neked való. Mellette meglenne mindened." És mondott még valamit is. Jobban mondva két dolgot is, ami nagyon felhúzott. Az egyiket még Ákosnak a kocsiban, amikor rákérdezett, hogy mi van apánkkal. Anyu olyan szemét volt. Ákos meg szerintem a visszapillantó tükörben meglátta az arckifejezésem, mert inkább nem reagált anyámra. Mindegy. A másikra pedig még emlékezni sem szeretnék.
A mai jelmondat (from Zoz, majdnem félrenyeltem amikor megszülte)--> Retyóval mentünk és BMW-vel jöttünk. Így kell ezt csinálni!

Azért van itthon kellemes meglepetés is. :D Örülök, hogy vannak ilyen barátaim. Puszi nekik!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat