Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


nomenestomen [186356 AL], gazdája Virág


Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186356


Keményen beleástam magam a pénzügyeim rengetegébe. Ma mindjárt meló után startoltam az otp-be és megszüntettem a diákhitelt törlesztő megbízásomat. Majd még meg sem száradt a tinta a papíron, én már az Unicredit ajtaját téptem fel és elindítottam az új megbízást. Egy 4-szer akkora összegre, mint amekkora volt. Muszáj basszus. Átcsócsáltam a múlt héten, hogy hányadán is állok a tartozásommal és ráeszméltem, hogy ha a Diákhitel Központ által meghatározott összegre hagyatkozok, akkor nemhogy csökkenne a tartozás, még inkább nő. A kamatot sem fedezi a havi összeg. Tiszta röhej. Legyen nagyon észnél, aki felvette! Így hát osztottam-szoroztam és úgy döntöttem, hogy kiba hamar rá kell állnom a rendszeres előtörlesztésre, különben még 20 év múlva is ezt a kurva másfél millát fogom nyögni. Szóval jövő hónaptól előtörlesztek. Az legalább a tőketartozást csökkenti. Öröm az ürömben. Na aztán át kell állnom a Fundamentával is az új számlámra. Na az lesz még egy jó kör. Szerválnom kell egy módosító lapot. Majd... Aztán átutalni az otp számlámról mindent és beszüntetni (na az lesz még egy kemény kör, ha igaz amit a pletykák súgnak, arról hogy az otp gecizik olyankor - felkészülök, cöcöcö). És aztán lehet, hogy belevágok egy jó kis betét lekötésbe. Meg kell lovagolni a válságot. ;)
(És ha minden jól megy, talán marad egy kicsi kajára is...)

Köcsög, szarházi ELMŰ. Azt hiszik szarozhatnak az emberrel. Kiküldik a levelet Szabinának, hogy mivel nem engedtük be őket óraolvasásra (nem tudom, hogy lehet valakit úgy beengedni, hogy el sem jön - mindezért kivenni egy szabinapot, feleslegesen és nem egyszer), adnak egy utolsó esélyt (ó, hála a szentséges Elműnek) december 4-én, de ha akkor sem jutnak be, feljelentést tesznek. Jajjj de félek.... Szal megdumáltuk Szabinával, hogy úgy kérem a szabadnapomat, ami így is lett. Már csak az volt hátra, hogy mondjanak egy időszakot, amikor jönnének, mert akkor figyelek és beengedem őket. Erre a manus benyögött valami olyasmit Szabinának a telefonba, hogy "már ha ráérek egyáltalán". Hát akkor ráérősen kapd be a faszom! Itt jött el az a pont, amikor Szabina felhívott engem, hogy nyugodtan csináljak programot, mert ő várja a feljelentést tartalmazó levelet, de amit válaszolni fog rá... Én meg nevettem. Primitív balfaszok.

Balfaszról jut eszembe... Háhá! (Na jó, nem görénykedek.)
Volt szerencsém Brunóval összefutni. A liftnél. Hol máshol. Rohan ezerrel a folyosón, hogy be tudjon szállni mellém. Hatalmas lelkesedéssel nyomom a gombot.
B: -Virágom!
V: -Szia Brunó.
B: -Egyből jó kedvem van, ha látlak.
V: -Ez örvendetes.
Néz rám és csóválja a fejét. (Igen tudom, hogy egy cinikus dög vagyok, de nem kell őt sajnálni.) Megérkezünk az ő emeletére. Nyílik az ajtó, elindul kifelé és meglendíti a kezét. Én fordulok a panel felé, hogy megnyomjam az ajtózáró gombot, és akkor érzem, ahogy a keze az oldalamat súrolja és az ott logó kulcskártyákat megcsörrenti.
B: -Óhh, bocsánat. Csak megakadt a kezem.
V: -Majd az én lábam is megakad valamiben!
Ajtó becsuk.
Asszem helyére kell, hogy tegyem. Mi van ha nem fordulok el a gombok felé? Lehet, hogy megütöm. Lehet? Tuti.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat