Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


nomenestomen [186356 AL], gazdája Virág
2009-06-03

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186356
2009-06-03

Megejtettem munka után az aktuális nagyszülő látogatást. Még mindig nem vagyok biztos benne, hogy jól tettem. Hogy jó napot választottam.
Sikerült belecsöppennem egy minidrámába, amit én 3 perc alatt lerendeznék, de ugye mivel én nem ők vagyok, így napokig rágódtak az ügyön és én meg pont betoppantam a tetőfoknál. Ergo a hangulat erősen a depresszív tartomány felé konvergált. Nem is ez a lényeg. Ez csak háttérinfó. Infó ahhoz, hogy értsem, hogy mit és miért kaptam a fejemre. A csúcs az volt, amikor a ráeszmélés boldog csillámai kezdtek el tükröződni a szemeikben midőn ráébredtek, hogy vasárnap szavazás van (politikailag fanatista család) és hogy minden bizonnyal velük tartok. A bimbódzó boldogság kicsiny rózsáját egy éles "Nem."-mel tiportam el iszonyatos gyorsasággal és valószínűleg végérvényesen a mai napra vonatkozóan. Jött a hápi kacsa effektus én meg mondtam, hogy a hétvégét reggeltől estig végigmelózom egy szem gyakornokunkkal az oldalamon. Hápi kacsa továbbra is. És különben is mi az, hogy nem teszi nekem lehetővé a főnököm, hogy elmenjek szavazni... Na és akkor jöttek az alternatív megoldások. Persze a véleményemre senki nem volt kíváncsi, nyilvánvalóan bármibe belemennék ugye, hogy bedobhassam a cetlikémet az urnába. Például simán bemennék reggel 5 és 6 között meló előtt szavazni. Ugye. Vagy mondjuk kérhetnék mozgó urnát a szállodába. Ugye. Vagy elkéredzkethetnék 1 órácskára (és ráhagyhatnám a házat a gyakornokra). Ugye. Vagy kérjem meg valamelyik kollégámat, hogy jöjjön be helyettem dolgozni arra az időre, amíg kiugrom szavazni. Ugye. Nyilván. Hogy a... Szal van fantáziájuk. Arcom torzulása láttán levették nem túl nagy agymunkával, hogy nem fog menni. Na és ekkor irányult 100%-osan rám a célkereszt. Hogy "az ilyen hozzáállás miatt - és közben mutogat rám az ujjával nagyapám - tart ott a mai fiatalság, ahol" meg "az ilyenek miatt nem jut előbbre az ország". (Közbeiktatnék egy elnézést az ország lakosai felé, amiért részint miattam van az ország a béka segge alatt.) "Mert ti azt hiszitek, hogy majd a többi eldönti" és itt már megfordult morbid elmémben a fantáziakép, hogy egy hirtelen mozdulattal elkapom az ujját és az orrába dugom. De dicséretemre váljék, hihetetlen önuralmat erőltettem magamra. Csak csendesen buktak ki a mondatok a számon. Röviden és udvariasan összefoglaltam a véleményem, miszerint az ország stabilitásához sajnos nem tudok hozzájárulni, mert bizony a munka elsődlegesebb tényező, és nem érzem, hogy hibának fogható fel a hozzáállásom. Ergo úgy szarom le, ahogy van. Lehet, hogy ezzel megtagadom a családi örökséget, de miért menjek szavazni, amikor már kezdem azt érezni, hogy az egész csak a szardobálásról szól és (nem tudom, hogy ti mennyire követitek, de) senki nem hozott még fel épkézláb alternatívákat a gondok megoldására, amiért megérné rá szavazni? No persze a jövő évi választásokon ott leszek, hátha addigra sikerül valamit összeizzadni az okos politikusainknak.
Szóval emeltem a délután színvonalát és úgy voltam vele, ha már lúd, legyen kövér; bedobtam pasi aktuális halasztási problémáját. Bevallom az elvárásomban csalódnom kellett, mert nem értem el a felső feszkóküszöböt a hírrel. Viszonylag könnyedén felfogták minden mondandómat ezek után. (Biztos kifárasztottam őket. :D)
És leléptem.
Itt meg a szokásos káosz. 2 helyen is kint vannak a zsaruk meg a tűzoltók. Omladoznak az épületek + ha jól értettem a bámészkodó többdiplomás környékbeliek eszmefuttatását, valami kölyök beleesett valami verembe a benzinkútnál. Halkan megjegyezném, hogy így jár, aki benzint akar lopni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat