Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


nomenestomen [186356 AL], gazdája Virág
2005. június 7.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186356
2005. június 7.

"Nagyjából ez a különbség anya és énköztem. Ö a szomorkodást ezzel óhajtja elhárítani: "Arra gondolj, mennyi nyomorúság van a világban, és örülj, hogy neked nincs részed benne." Én viszont ezt tanácsolom: "Eredj ki a szabadba, ki a földekre, a természetbe, a napfényre. Eredj, és magadban akard föllelni a boldogságot; gondolj a benned rejlö sok szépségre, és boldog leszel."

"Fél 11, 11 óra, semmi nesz, apa és Van Daan felváltva benéztek hozzánk. Háromnegyed 11-kor azután zajokat hallottunk lentröl. Rezzenni sem mertünk, hallottuk egymás lélegzetvételét. Léptek zaja a házban, a magánirodában, a konyhában, majd... a hozzánk vezetö lépcsön. Lélegzet-visszafojtva ültünk, mind a nyolcunk szíve hangosan dobogott. Léptek zaja a lépcsökön, valaki az elfordítható könyvespolcnál kotorászik. Leírhatatlan, mit éltünk át. "Végünk van!", mondtam, és magam elé képzeltem, amint a Gestapo még ezen az éjszakán mind a tizenötünket elhurcol."

"Képtelen vagyok elhinni, hogy a háború csupán a nagy emberek, az uralkodó körök és a kapitalisták müve. Nem, nem, a kisember ugyanolyan szívesen háborúzik, ha nem így volna, a népek már rég fellázadtak volna ellene! Az emberben benne lappang a pusztítás, a gyilkolás, az öldöklés és a tombolás ösztöne, és amíg az emberiség, minden egyes embert ideértve, gyökeresen meg nem változik, addig háborúk fognak dúlni, és mindent, amit építettek, termesztettek és tenyésztettek, tönkretesznek és elpusztítanak, hogy azután elölröl kezdjék!"

" Van szerencsém egy lövöldözés elleni vadonatúj receptet közzétenni: a legvadabb ágyúdörgés közepett rohanj fel a hozzád legközelebb esö falépcsön, majd le, és megint föl, és ügyelj rá, hogy fel-alá rohantodban legalább egy alkalommal finoman legurulj. Biztosíthatlak, hogy a futkározás és az esés lármája meg a zúzódások annyira lekötik a figyelmedet, hogy a lövöldözést már nem is hallod, söt már észre sem veszed. Ezt a csodálatos receptet e sorok írója meggyözö sikerrel ki is próbálta!"

Ez betett. Már megint. Mármint nem a könyv. A suli. Bementem ma, többek között azért is, hogy megnézzem a hírdetötáblán, hogy hanyas lett a jog. Úgy mentem oda, hogy a 4-es tuti megvan, de 5-ösre számítottam. Még jó. Beseggeltem, meg is szereztem a kérdéseket és a válaszokat is. A 20 perces vizsgát (ami valójában 15 lett, mert a két felügyelö p*csa nem ismeri az órát) végigkörmöltem. TUDOM, HOGY MINDEN, AMIT ÍRTAM JÓ! 14-én jegybeírás. Addig szétdühöngöm a fejem. Legalább 3-szor néztem meg a hirdetötáblát. Azt hittem beleöklözöm egyet. Már tavaly is szívta a vérem az ürge. Kiváncsian várom a magyarázatát. Nem lesz 2-esem jogból!!!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat