Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Virág naplója


nomenestomen [186356 AL], gazdája Virág
Ez nem az én napom.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186356
Ez nem az én napom.

De azé sem, aki beszól nekem.
Hol kezdjem? Mondjuk az elején. 1985. február 22-én reggel anyám nem ül fel... Oké, továbblépek.
Reggel. Befagy a seggem, amíg a pulcsimban megteszem az ágyam és a hömérö közti távolságot. 6°C, zuhogó esö. Elökapartam a garbót meg a dzsekimet és visszavedlettem a téli feketeségbe. Elindulás elött vetettem még egy pillantást a höméröre. 5°C...
Valahogy beérek a suliba. Megnézem, hol ülök az elöadóban. Majdnem ott, ahol tegnap is. Beülök. Ekkor jön egy bambaarcú gyerek. "Bocs, hol ülsz?" A seggemen vazze. "Itt."-és mutatok a helyemre. "Szerintem ott én ülök." Direkt alaposan megnéztem, hogy hol ülök, de nem akartam rögtön unszimpatikusnak tünni. "Kimegyek és megnézem, ki hol ül." Kimegyek, bejövök. "Én, itt ülök!" Erre úgy nézett rám, mintha az anyját szídtam volna. Kimegy, bejön. "Tényleg." Na ugye.
Kiosztják a vizsgalapokat. Nem tudtam, hogy könyvet kell írni! Olyan vaskos volt, hogy besz@rás! "120 perc!" És már körmöltünk is. Közben a tanár odaért hozzám is, hogy beazonosítson az indexem alapján. Éppen nagyban alkotok, erre megkér, hogy nézzek fel. Felnézek, mosolygok. 5 másodpercig mereven bámul rám, mint egy rakás sz@rra. Oké, tudom, hogy vacak az a kép, de élöben szebb vagyok, ugye tanár úr. Ezt kellett volna mondani. Mindegy. Folytatom. A végeredmény? Amit eddig tudtam, alig ment, amit újjonnan tanultam hozzá elszállt az agyamból. Ez az!
Hazafelé újra esernyöt elö és neki a világnak. Jobbanmondva a Nyugati aluljárójának. Újra habzik a pofázmányom. Minden szórólapos és kérdöíves nekem jön. Odaaaacsapok az esernyömmel!!! Valahogy felosontam egy vonatra, ami valahogy hazahozott. Csak akkor tértem magamhoz, amikor leszálltam itthon a vonatról. Két kézzel tartottam az esernyöm, így is majdnem eltört. Plusz a cipöm is beázott. Éhes voltam, ideges és nem volt túlságosan melegem sem. Ez volt 1 órája. Most mindjárt 14 lesz. Kajáltam, zoknit cseréltem, leszáradtam, de továbbra is totál le vagyok törve. Mi van már?!? Ébresztö!!!!

Úgy volt, hogy tegnap elörelépek a 2-es számú dilimmel, de aki segített volna ebben, lelécelt bulizni. Sebaj, csak szólt volna elötte. Így most ki tudja meddig várhatok, amíg megint rámér.
Azt még nem is meséltem, hogy a minap összeütköztem a folyosón a banyával. Rögtön eszembe jutott, hogy meg kéne még keresnem, ha már megadta a 4-est. Már vártam, hogy megjegyzi nekem. Erre amikor odaért, kedvesen (!!!) rámmosolygott és köszönt. Én még ilyet nem láttam! Öszinte volt az arca. Nehogymár megszeressen...
Azt sem meséltem, hogy valamelyik nap felhívott apám. "Mikor jöttök Pufcsi? Most ráérek a hétvégén." Megint lehervasztottam. Úgy utálom ezt! Utálok rossz hírt közölni. Ráadásul hazudtam. Azt mondtam, hogy minden oké. Holott nem éppen.

"I'm breaking the habit tonight!"

"So far away from me."



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat