Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2006-12-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2006-12-21

XII. 21.
Kedves Jucó!
Szépen süt a nap, még hideg sincs nagyon. Láttam, tegnap voltál a tevédnél, és ebbôl gondolom, a levelet is megkaptad a napló elérhetôségével. Sokszor elhatároztam már, hogy csak vidám dolgokat írok, de azért nem megy, ha az embernek nincs túl jó kedve.
Bár most rossz sincs.
Azon gondolkoztam, hogy mi fáj az embernek jobban: ha ôt bántják, vagy ha azt, akit szeret. És egyértelm?en az a rosszabb, ha azt látod, hogy azt nevetik ki a háta mögött, akit te szeretsz. Meg azt csúfolják. Ez onnan jutott eszembe, hogy a Biblia sokszor említi, milyen nagy büntetésre számíthatnak, akik csúfolódnak (Boldog ember az, ki nem ül csúfolódók székibe). Kicsit gyerekesnek t?nhet a dolog, de ha belegondolsz, nem is az. Például neked mennyire rossz volt, amikor a mamára azt mondta Pancsi, hogy boszorkány. Igaz, akkor még kicsi voltál, de ez így lenne ma is. Mondjuk azt látod, hogy egy boltban kinevetik, csúfolják a háta mögött. Emlékszem, nekem is mennyire rossz lett volna, ha úgy mész iskolába, hogy homlokpánt gyanánt felveszed azt a gyöngyös bársony derékövet. Mert ott próbálgattad, és alig tudtalak lebeszélni róla. Aztán mégiscsak sikerült. A szívem szakadt volna meg, ha úgy mész, aztán meg arra gondolok, hogy csak mosolyognak a hátad mögött. Mert akkor még indiánlány akartál lenni. Biztos nem emlékszel már erre. Úgy érzi olyankor az ember, inkább ôt érje a gúnyolódás, mint azt, akit szeret.
Láttam, szép karácsonyfátok lesz. Segítettem berakni a kocsiba a múltkor, amikor vette mama. Ez sokkal szebb, mit a két évvel ezelôtti. Azt láttam egy fényképen, nem is tudom, hol. Te voltál rajta, tartottad Putyulit. A háttérben meg ott volt az a kis csupasz fenyô. De mondom, ez most igen szép. Nekem nem lesz karácsonyfám, mert elutazom vidékre. Illetve 24. este még itt leszek Pesten. És azért az egy estére nem akartam megöletni egy fát. De azért nekem is lesz fenyôm, egy fenyôág, ami 70 centi hosszú, és fenyôfa alakú. Csak lapos, vagyis neki kell támasztani a falnak. Olyan két dimenziós, mintha egy festmény lenne. De ez bôven elég, ne aggódj. Még szaloncukrot is teszek rá. Vettem 8 darab diabetikusat, amit megehetek, mert nincs benne cukor. Aztán szenteste felmegyek a várba, és viszek konzerveket a macskáknak. Sosem szoktam, de most fogok. Holnap veszem meg a halas konzerveket. Van vagy 15 macska. Egy öreg anyóka ? én csak macskaanyónak hívom magamban ? jár már 20 éve etetni ôket. Vele beszéltem meg, hogy szenteste én is elmegyek megetetni szegény kóbormacskákat. Ô minden második este jön, vagyis azt az estét átvállaltam tôle. Másnap reggel meg elmegyek vidékre.
Tegnap este volt a tévében a Farkasokkal Táncoló cím? indiános film. Elég unalmas volt, de ha annak idején együtt néztük volna, biztos tetszett volna. Nem néztem végig, mert éjfélig tartott, de fél 12-ig láttam. Gondolom, te sem nézted, mert ma iskola volt. Holnap is lesz még tanítás?
Szereted még a Colombót?




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat