Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-05-08

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-05-08

Kedves Jucó!
Beindult a Balaton szezon. Már ezrével vonultak hétvégén az emberek a vízpartra. Ezt mondta a rádió, és ilyenkor mindig eszembe jut nagyapád, aki egyszer hallgatta a híreket, és bemondták, hogy egy szélhámost keresnek, egy magas, szemüveges 25 körüli férfit, aki a Balaton déli partján zsebtolvajkodik, meg betör üres hétvégi házakba. És akkor nagyapád rögtön felhívta mamát és kérdezte, hogy én nem szoktam-e napközben eltűnni, meg biztos, hogy az egyetemre járok-e, mert hallott a hírekben egy pontosan rám illő személyleírást. És szerinte nincs kizárva, hogy az a haramia én vagyok. De mama mondta neki, hogy megnyugodhat, én biztos, hogy az egyetemre járok, mert mindig viszem haza a házi feladatokat. Amit te meg is ettél egyszer. De azért köszöni a felvilágosítást, és ezután kicsit körmömre néz. Lehet, hogy abban az időben kicsit többször hívott fel az egyetemen. De nem hiszem, ez csak vicc. Bár nagypapa komolyan gondolta. Hát, bizony, ő már akkor tudta, kivel áll szemben valójában.
Meg amit még a múltkor írni akartam, hogy eszembe jutott, milyen kisbaba voltál, amikor elkezdtél négykézláb mászni: nagy boldogan spurizál a szobában egy irányba, és ha nem akartam, hogy valamiért épp arra menj, csak egyszerűen felemeltelek, és a kellő irányba igazítottalak, és arra meneteltél. Mert akkor még nem tudtál kanyarodni, csak egyenesen menni. Később azonban már azt csináltam, hogy csak a kis fejedet eltekertem, illetve arcodat irányítottam a kívánt irányba, és akkor te arra nyargaltál tovább. Szóval elég volt az irányváltáshoz csak megtekerinteni a kis fejed.
Milyen lehetett a mamamatika írásbeli? Azt olvastam az interneten, hogy meglehetősen nehéz volt, bár volt olyan, hogy ha a narancs kilója 75 Ft, akkor 3000 Ft-ért mennyit kapok. Hát szerintem ezt én is meg tudom csinálni aránypárral, vagy annyiszor adom össze a 75-öt, hogy elérje a 3 ezret. Kíváncsi vagyok, a történelem nehéz-e? Majd délután kiderül.
Nekem az volt az egyik mamamatika kérdésem, hogy van egy 20 cm magas gúla, aminek nem tudom már, mekkora az alapterülete, és ezt egy ferde, mondjuk 45 fokos sík metszi 13 cm magaságban, akkor az így keletkezett elipszisnek mekkora a felülete. Na, gondolhatod, mire jutottam.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat