Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-07-30

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-07-30

Kedves Jucó!
Na, felhívtam Kolobászt, de nem vette fel. Pedig vagy 10-szer hívtam. Aztán este írtam neki a viven, hogy mi van a telefonjával. Kiderült, hogy rossz az akkumulátora, ezért nem veszi fel. Aztán kérdeztem, hogy „dolgozik-e, mert anyámtól kérdeztem, mi van vele”. Persze úgy írtam, mintha nem ő lenne a fő téma mindig (amikor hívom anyámat, csak annyit kérdezek a beszélgetés elején, hogy „Mocskos?”, és akkor anyám bekapcsol, hogy nem tud róla semmit, biztos így meg úgy).
Szóval ártatlanul kérdeztem, mi van vele. Azt írta, hogy munkát keres folyamatosan, mert az albérlet kauciójára – vagyis letétre – kell a pénz. Csak az a baj, hogy a fizikai munkát nem szokták kifizetni, a szellemire meg sorban állás van. De amilyen kétbalkezes, el tudom képzelni, hogy semmit nem tud normálisan megcsinálni, így nem is fizetnek neki. Mondjuk egy kertben kellene levágni a füvet, biztos elszúrná, és a rózsákat tarolná le. Na, mindegy, hadd dolgozzon csak az a gyönyörű. Nekem annak idején még nehezebb dolgom volt. De mindent meg lehet oldani.
Szóval annak örülök, hogy tűrtőztettem magam, és nem okítottam, meg nem mocskosoztam le. Sőt, írtam is neki, ha megkérdezi, mennyi az akkumulátor, akkor kifizetem. Bár a végére nagyon oda akartam írni, hogy utánanézek ám az árnak, de aztán nem írtam. Szóval erőt veszek magamon, mert nekem kell itt kiegyengetnem az utat, nem pedig szítani a haragot vagy inkább a hülyeséget anya és gyermeke között.
Már híttam anyámat, de nincs otthon. Biztos elment a piacra tojásért. Szerintem megkönnyezi a kisfiát, ha megtudja, milyen nehéz sorsa van.
Te nem gondolkoztál, hogy dolgoznod kéne valamit? Például itt a Gábor Áron és a Hűvösvölgyi sarkán áll három lány, és egy nagy táblával kisétálnak a zebrára zöld jelzésnél, és így értesítik az autósokat, hogy a Budai alsó rakpartot lezárják pénteken. Biztos nem valami nagy pénz, de az is több mint a semmi. És kábé annyi idősek, mint te vagy. De hát nem tartom kizártnak, hogy eszed ágában sincs elmenni. Bár nem hiszem, szerintem elmennél te dolgozni, ha lenne neked való munka. Mondjuk macskasimogatás.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat