Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-09-10

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-09-10

Kedves Jucó!
Azon gondolkoztam reggel, hogy nyitni kellene egy bankszámlát neked, amire mindig tudnék pénzt küldeni. Mert az nagyon rossz lehet, hogy egy fillér nélkül jössz-mész egyetemista létedre. Aztán lehet, hogy mama sem tud mindig adni forintot. Na, majd legközelebb elmegyünk egy bankba, és nyitunk egyet neked. Mert bizony, amikor annyi idős voltam, mint te, nekem sem volt sok pénzem. Holott én akkor már dolgoztam. 1 800 Ft – az kb. 25 ezer forintnak megfelelő összeg – volt a fizetésem. Igaz, volt szállás – egy pincelakásban – meg koszt, az, amit az öregek kaptak. Mert egy szociális otthonban voltam ápoló. Szóval sosem voltam túl jól eleresztve anyagilag. És nem szeretném, ha neked is ilyen emlékeid lennének az egyetemista évekről. Ja, egyszer már nyitottam, de nem kellett. Még a Budapest banknál. Aztán lemondtam.
Azt vettem észre, hogy jobban fogalmazok, ha olvasok valami könyvet. Lehet, hogy ezt most nem veszed észre, de én tudom, hogy a mindennapi beszédben jobb, mondhatnám, sokkal jobb vagyok. Most Mikszáth Kálmánnak a Noszty fiú esete Tóth Marival című 500 oldalas regényét olvasom. Nagyon jól ír ez a Mikszi. Szellemesen meg olvasmányosan. Azt hihetnők, hogy unalmas, mint Jókai, de ne hidd. Ezerszer jobb. Például most azt tanultam meg a könyvből, ha valakit le akarok szólni, mert mondjuk sokkal régebben kezdtem a szövegírást, mint ő, és ő csak ne szóljon bele a dolgomba, akkor azt mondom: te még majom voltál Borneón, mikor én már szöveget írtam. Van egy pár ilyen mondásom már, pl. felrúgnak műholdnak vagy lefejellek, mint vak bálna a tankhajót. Hát ilyen okosságokat gyűjtök, de ez a Borneó most különösen tetszik.
Tegnap jött egy üzenet egy ügyféltől, bizonyos Coca-Colától, hogy valaki beírt nekik, hogy rettenetes helyesírási problémák vannak a coke.hu oldalon, amit mi csinálunk. És hozott egy példát: a játsz igét. És bizony tényleg így volt írva. Csakhogy én ezt az oldalt életemben nem láttam, és most engem vesznek elő, hogy ez miképp fordulhat elő. De itt az eredménye, hiába mondtam egy vagy ötször mindenkinek, hogy csak az én hozzájárulásommal tegyenek fel szöveget az internetre. Az elején még küldtek egy-két cuccot, aztán lusták voltak küldözgetni. Itt az eredménye, mert ennél cikibb nincs is, mint a játsszot egy szövel írni. Ennél még az is jobb, ha valaki a lyukat pontos jével írja.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat