Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-03-27

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-03-27

Kedves Jucó!
Megint gyönyörűen süt a nap és kint 3 fok van. Ha ilyen idő lesz hétvégén, megyek kirándulni. Igencsak a Börzsönybe. Vagy ha oda nem, akkor a Pilisbe. Hej, de jó lesz. Jöhetnél te is, nem? Ha nem jössz, te akkor is menj kirándulni mamával a kovácsi erdőbe. Csak vigyázz, mert már sok kullancs van. De a mama tudja a módját, hogy védekezzen ellene: be kell gyűrni a nadrágszárat a zokniba és lehetőleg világos nadrágba kell menni.
Kiskorodban volt olyan, hogy szóltam neked, hívd mamát ebédelni, mert kihűl. És úgy gondoltam, odamész hozzá, és úgy szólsz. De te ennél „okosabb” voltál, és nekieresztetted a hangod: maaamaaaa, gyere enniiiii! Hát így, ilyen kis okos voltál. De majd neked is lesz ilyen élményed, ha kisbabád lesz. De írd fel ezeket a történeteket, mert el fogod felejteni. Nekem is van egy kis noteszkém, ahová annak idején felírtam ezeket a dolgokat. Ne legyél rest, mert bármennyire is akkor úgy gondolod, hogy meg fogod jegyezni, nem fog menni. Ezt is jegyezd meg, illetve írd fel.
Meg olyan is volt, hogy nézted a tévét, és kikiabáltál, hogy: gyere, kezdődik a kedvenc filmed! Ha jól emlékszem, valamilyen természetfilmsorozat volt. Én meg visszakiabáltam, hogy most nem érek rá, nem nézem. Erre te meg begurultál, és visszakiabáltál: Hát én meg nem nézem helyetted! Aztán nagy dölyfösen kikapcsoltad a tévét. Hát így.
Nagyon jó a Menedékház című könyv. Mint azt már írtam, ez egy életrajz. Az 1940-es 50-es években egy ember köré gyűltek a kor írói, költői. És olyan élet folyt, hogy irigylésre méltó: kirándultak, verseket olvastak fel, együtt jártak vidékre, akár több napra is. Szóval igazi jó barátok voltak. Olyasmi lehetett, mint annak idején a családi tábor. Hej, bizony, jobban meg kellett volna becsülni azokat az alkalmakat. Például a filmklubot, ahová nem nagyon mentünk el, mert egyikőnknek sem volt igazán kedve. Mama még csak-csak, de te meg én nem akartunk menni. Mi van velük? Tartjátok még a kapcsolatot? Ha nem, miért nem? Mert úgy látom, Kata nincs az ismerőseid között. Vajon miért?
Reggel még pilinkélt a hó is, de nem maradt meg. Nem fáztál ma reggel?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat