Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-08-07

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-08-07

Kedves Jucó!
Minden reggel, mikor neked írok, hallgatok valamilyen zenét. Főleg klasszikusokat, de sokszor mást is. Például most Ali Farka Tuori/Diaraby című zenéjét, ami nekünk is meg volt valamikor.
Ma reggel nézegettem otthon a National Geographic legutóbbi számát, amiben egy kis féloldalas cikken voltak ábrák az egykor tengerbe került tárgyakról. Illetve hát arról, most hogy néznek ki. Az a címe, hogy sellők könnyei. Mert így hívják azokat a kis üvegdarabokat, amiket mi is oly nagy lelkesedéssel gyűjtöttünk, miközben azt hittük, drágakövek. Emlékszel, általában zöld volt – valószínűleg boros – a barnák meg inkább sörös üvegek voltak. És elég két-három év, hogy lekopjanak olyan kis ovális kavicsokká. Hej, milyen kincseknek hittük mi azokat, emlékszel? Még meg is voltam sértődve egy ottani magyarra, amiért bemondta, hogy azok csak üvegek. És tessék, milyen igaza volt.
Bandi bá’ itt van a Szigeten, kolbászsütő sátrat állít. Na, nem ő fog a sziget alatt nyerészkedni, hanem Tolnai Tibi, egy majdnem osztálytársam Szeghalomról. Neki dolgozik a kisöreg már évek óta.
Jut eszembe, hogy Kolbászról meg semmi többet nem tud anyám, mint amit a múltkor is beszéltek. Vagyis aláírt egy kétéves szerződést egy szoba bérlésére a Gellért térnél, meg se kérdezett senkit. Nagy a szerelem, de így annak is kell lennie, mert egyedül nem fogja tudni fizetni a 45 000 forintot havonta. Érdekes, hogy amióta megírta dörgedelmes levelét, nem írt, nem hívott egyszer sem. Pedig majdhogynem én kértem bocsánatot, amiért zavarni mertem azt az ostoba fajankót. Szerencsétlen nyororult. Na, nem átkozódom, nem épületes dolog. Főleg, hogy ma megyek is templomba ájtatoskodni. Holnap meg – mint azt írtam is – menek vidékre egy zongorafesztiválra.
Hej, nem voltam én ekkora nagy kulturbuzi, csak egyszer diliből bekapcsoltam a Bartók rádiót, és nem akartam más csatornára állítani. Aztán úgy maradt. Azóta párszor már átváltottam Sláger rádióra, de csak egy percig lehetett hallgatni. És már többen is próbálkoztak ezzel a módszerrel a munkatársaim közül, de csak 2-3 napig bírták, és visszaállították Juventusra.
Neked is csak azt tudom mondani, hallgasd a klasszikus zenét, nagyságrendekkel jobb, mint a mai zene.
Hej, jó lenne találkozni, nem?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat