Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-10-03

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-10-03

Kedves Jucó!
A másik nagy gyerekkori kedvencem volt Mike Oldfield Tubular Bells cím? lemeze. Azt sokat hallgattam, persze csak kazettáról, amit még a rádióból vettem fel. Mert akkor még semmilyen nyugati zene nem volt, csak a magyar, meg max. cseszlovák. Szóval volt egy rádió, a 3-as ? abból lett mára a Bartók ? ahol egy Göcei Anna nevezet? nô éveken át lejátszott minden szombat délután 13:45 kor egy nyugati lemezt. A m?sor címe a Lemezbörze helyett volt. És én azt mindig felvettem, bármit adtak. Mert hát nem ismertem egyet sem, így csak úgy tudtam eldönteni, hogy megtartom-e, ha az utána következô héten egy csomószor meghallgattam. Mert csak egy kazettám volt, mindig arra vettem fel, és ha mégis tetszett, összekuporgattam egy újra. De most, ahogy hallgatom, nem valami jó zene, bár nagyon tetszett annak idején.
Te milyen zenét szeretsz? A komolyzenével hogy állsz? Remélem, még szereted, mert én nagyon megkedveltem az utóbbi idôben.
Utánanéztem a névváltoztatásnak, nem kevés, 20 000 Ft-ba kerül, de komolyan fontolgatom. Anyámnak mondtam, és azt válaszolta, hogy engem is sárkánynak fognak csúfolni, mint ahogy üknagyanyádat is. Mert volt az iskolában három gyerek, akiknek furcsa nevük volt: Pacura Szidónia, Sáfrány Zsófia és Varga Rákhel. Ezek barátnôk voltak, és mindhármat csúfolták: Fakutya Szidónia, Sárkány Zsófi és Varga Rágdel. És én beállnék ebbe a sorba. Téged csúfoltak már a nevedért? Engem sokat csúfoltak: bogrács, kalapács, szakács. És amikor szaladtam anyámhoz, hogy csúfolnak, kérdezte, hogy hívják, aki csúfolódik. Halász, mondtam én. És anyámnak szikra gyúlt a fejében: akkor mondd azt neki, hogy ha én bogrács vagyok, akkor te meg hal, akit a kalapács agyonüt, a szakács kibelez és a szakács megfôz bográcsban. El is mondtam nagy boldogan, de mivel jóval idôsebb volt nálam, jól megvert, amiért csúfolom. Hát, így volt ez, de szerintem már ezt réges régen megírtam.
Ma reggel tiszta ideges lettem, mert be kell fizetnem az evát, és nincs pénzem, illetve kénytelen voltam az év elején felvenni egy csomó pénzt kölcsönbe, különben nem tudtam volna kifizetni. Szóval már megint fôhet a fejem, hogy honnan szerzek többszázezer forintot. Ez az idegesség nem múlt el, akkor szoktam ilyen össze-vissza levelet írni, mint most.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat